Djuren, naturen och jag

Jag sitter här och tittar ut över gräsmattan, som jag för ett par veckor sedan trodde skulle bli klippt en gång till innan vintersäsongen börjar. Men nu vet jag inte. Det har ju regnat konstant den senaste tiden och nu ligger plötsligt ett tjockt lager med gula löv från linden och täcker gräset…

Talgoxen har börjat bli grinig också. Han kommer med jämna mellanrum och knackar ilsket på fönstret, alternativt hackar loss en bit av fönsterkittet. Fast jag tycker nog att han kunde hitta mat själv ännu ett tag? Annars får jag väl köpa ett nytt fågelbord. De senaste två vintrarna har jag slängt ut fröer på marken under azalean och det fungerade alldeles utmärkt. Men slänger jag ut något där nu, så ruttnar det snart i blötan. Talgbollar har de inte börjat sälja ännu…

Min ena arm vill inte riktigt hänga med på sånt som jag vill göra heller. Jag misstänker att det var allt det där grenklippandet jag ägnade mig åt under två dagar för några veckor sedan, men jag trodde att det skulle gå över nån gång? Det är nåt muskelfäste i närheten av armbågen som gör att dels själva gripandet med handen runt något gör svinont och dels när jag böjer armen och lyfter den. Det är väldigt mycket man behöver göra med böjd arm och likaså behöver man hålla i saker ibland. Att trä på stödstrumpor på folk (i jobbet) gör så ont så det ska vi inte tala om! Men jag försöker ju vila den när jag är ledig…

När jag var ute och motionerade benen förut så fick jag syn på två älgar som fridfullt stod och åt inne bland smågranar och lärkträd. Jag hade ju inte min systemkamera med mig eftersom jag a) skulle motionera, och b) har ont i ’handgreppet’. Men det var lite synd för jag skulle fått en väldigt fin bild den. För även om jag är nöjd med mobilkameran i många fall, så håller inte riktigt måttet här när man inte kan zooma in.

Jodå, det står faktiskt en älg där i mitten av bilden! 😉 Den andra gömde sig bakom träden just då…

Grannens kalvar är söta och de kom rusande för att hälsa när jag gick förbi.

En liten blomma i knopp så här i början av oktober. Någon som vet namnet på den??

Flugterrorn här inne fortsätter oförminskat. Den har väl snarare ökat. Jag tror inte längre att det släpps ut bara EN för varje jag slår ihjäl – det är nog snarare så att för varje död fluga kommer två nya! För nu är de precis överallt, trots att jag dödar och dödar. Igår använde jag mig av en plastlinjal, eftersom jag inte orkade gå efter flugsmäcken och då blev det verkligen ’overkill’ måste jag säga. Det blev bara en gråsvart färgrest kvar på skrivbordet och inte alls någonting man kunde ta tag i och lyfta bort.

Igår hade jag en representant från försäkringsbolaget här. Han ville så väldigt gärna hjälpa mig att placera mina pensionspengar! Sådant där prat om pengar och fonder och hitan och ditan ger mig väldigt lätt huvudvärk, men det var inte det som det gällde nu. Nej, utan när vi satt där vid köksbordet och pratade, så kommer Matisse promenerande och försäkringskarlen ubrister då spontant: ”ÅH vilken fin katt!! Vilken fin teckning han har i pälsen och så liten han är!”
Matisse vänder sig om och kisar lite med ögonen, vilket betyder att han ler och som den stolta matte jag är, blev jag ju tvungen att lyfta upp honom i knäet på karlen… 🙂

Den här bilden lägger jag upp enbart för att kattskrället inte ska bli mer mallig än han redan är…

Eftersom det både enligt almanackan och löven utanför verkligen har blivit HÖST nu, så ska jag laga till en riktig höstsoppa idag tänkte jag. Med potatis, rotfrukter och vitlök. Man blir hungrig av att slå ihjäl flugor. 🙂

Det här inlägget postades i Blandat, Blogg och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Djuren, naturen och jag

  1. Antonia skriver:

    Vad kossorna blev glada att se dig. Men inte ser det regnigt ut. Fint väder på bilderna 🙂

  2. Siri skriver:

    Fina bilder! Tror att den lila, krokusliknande blomman är en ”tidlösa”… de ska faktiskt blomma så här års!

  3. Laila Norman skriver:

    Antonia: Nej det lyckades faktiskt hålla upp på förmiddagen när jag var ute! Det har hänt två gånger nu på samma vecka, att det hållit upp ända upp till 7 timmar på ett dygn!! Men nu regnar det friskt igen… :-/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.