Plus och minus

Ja, tillvaron fortsätter att röra sig runtomkring mig utan någon som helst kontroll från min sida. Det kan ju i och för sig vara spännande? 😉

Min mor ringde i torsdags och meddelade att hon befann sig på sjukhuset efter att ha blivit akut inlagd med en sänka på 270. Hon visste inte när hon skulle få komma hem, men gissade optimistiskt på dagen efter… Hon hade heller ingen aning om vilken avdelning hon låg på.
Idag ringde hon igen. Hon var fortfarande kvar. Och det framkom att det inte var sänkan som var 270, utan blodtrycket! ”Ja ja, blodtryck eller sänka – är det så stor skillnad?” sa hon när jag kommenterade detta faktum. Jag förklarade för henne att det är ganska stor skillnad. Jag bad henne ringa igen SNART och gärna till mobilen om jag inte svarade, för jag är ju så mycket på jobbet eller ute med hästarna. Men mobilnumret hade hon inte med sig och hon hade inte heller tillgång till papper och penna… Suck! Men så kom jag på att hennes granne hade ju tydligen mitt mobilnummer eftersom de ringt mig på det igår. Så om hon ville ha tag på mig så kunde hon ringa till sin granne!

Ett litet framsteg har ändå gjorts de senaste dagarna: Den där följesedeln på telefonen som gällde som garanti, den HADE jag sparat trots allt!!! Jag måste haft någon slags känsla av kommande katastrof, för jag hade stoppat ner det i en korg med ”tillfälligt sparade saker”… 😉

Igår kom så den stora vändningen. Den kom på jobbet (är timanställd inom kommunen) och egentligen borde jag väl inte prata om det alls ännu. Inte innan jag har det hela på papper, och det får jag inte förrän tidigast under vecka 33.
Jag hade dagen innan bett löneassistenten ta fram hur många LAS-dagar jag hade kommit upp i för att ha lite koll på hur jag låg till. När jag kom ner på fredagen för att höra efter, så meddelade hon mig att jag blev inlasad redan den 24 februari i år!!!! Utan att någon chef sagt något! Detta kan man ju tycka är skandal i och för sig, men eftersom jag ändå haft jobb så jag har klarat mig under den tiden och inte orkar slösa energi på mer ilska, så väljer jag att istället glädjas. Men jag har alltså laglig rätt till fast anställning och en tjänst med schemalagd tid!
Chefen var underrättad sedan ett tag tillbaka och assistenten rådde mig att ringa honom genast, vilket jag gjorde. Men det var hans sista dag före tre veckors semester och han hade absolut inte tid att göra något schema nu, sa han. Men han bekräftade faktum och lovade ringa mig måndagen den 13 augusti. Min arbetsplats skulle dessutom bli i Ullared, vilket också det gladde mig, eftersom det innebär en resväg på 7 kilometer istället för 2,7 mil! 🙂
Men jag har i alla fall haft ett bra dygn där jag fantiserat om olika scheman och undrat lite över lön och så. Jag har t.o.m lekt med tanken på att unna mig en veckas semester då, vecka 33?

Så har vi det här med datorn. Den har ju startat snällt efter all TLC den fått av mig den senaste tiden efter virusangreppet, men idag när jag startat och precis satt mig framför den och greppat musen för att uträtta lite arbete, så slocknar plötsligt monitorn!!?
Jag kan höra att datorn arbetar, men skärmen är alltså svart. Grafikkortet plötsligt avlidet av hjärtsvikt? Nej. Den lilla lampan som lyser blått för att indikera att monitorn är påslagen, är slocknad och det spelar ingen roll hur mycket jag trycker in den.
(Just i skrivande stund, slocknade den igen. ”Medvetslösheten” varade i tio minuter.)

Jag sitter nu här och undrar: Är det fel på monitorn? Är det strömkabeln? Är det fel i kontakten där man sticker in strömkabeln? Eller på kabeln till grafikkortet? Glapp? VAD i hela världen ska jag köpa nytt, om något?? VAR ligger felet? Suck.
Men tydligen är det så att prövningarna inte är slut ännu. Jag får väl känna mig tacksam att den kom till liv igen och att jag (förhoppningsvis?) hann skriva klart och posta det här inlägget…

Det här inlägget postades i Blandat, Blogg och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Plus och minus

 1. antonia skriver:

  Hoppas att din mor får rätt medicinering. Min mor råkade ut för samma sak förre veckan också en blodtryck på 250.
  Hon sa att hon mår förhållandevis bra men jag tycker att hon lät annorlunda när jag pratade med henne. Men efter medicineringen så har trycket gått ner till det mer normala 150.
  Tyvärr så finns ju 2 allvarliga saker högt blodtryck kan orsaka. Slå ut njurarna eller pga den höga trycket kan tumörer komma upp i hjärnan. Inte alls bra. Så är det bra att ta medicinerna så att trycket inte ökar.

  Intressant med din dator. För ett tag sen ( i våras) fick jag också en virus (trojan – vilket har ju fått mig att undra vad virusskyddet gör för nytta då trojanen var inte ens en ny trojan utan hade minst ett år i nacken) Fick hjälp att fixa min dator av underbara människor på ”allt om windows” så nu fungerar det, men har fortfarande eventuellt fel på självaste windows också för vissa saker inte funderar till 100 %. Jag kan tex inte uppgradera allt, men delvist går ju bra.
  Ju…och nu till saken. Idag fick jag också en svart skärm. Har aldrig aldrig hänt förut. Den var dock relativ kort, kanske 15-20 sekunder. Sen kom allting tillbaka.

  Nu har jag redan planerat för en ny inköp, men hade velat vänta in tills den nya windowsen kommer ut. Fast vem vet om den blir bättre än windows 7.

  HA det gott!

 2. Helena skriver:

  Sedärja, det finns ljusglimtar i eländet. 😛

 3. Tre Tanter skriver:

  Trevlig kväll önskar 3 tanter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.