Blandat,  Blogg,  Djur,  foto

En sån underbar dag!

Första maj. Strålande solsken och sådär alldeles härligt varmt så man kan gå i shorts och kortärmat! Visserligen jobbade jag idag, men bara till halv två, så sedan hade jag hela resten av eftermiddagen ledig. Först tog jag en kaffe på verandan och njöt lite. Sedan klippte jag gräset första gången i år – och njöt av det med. Så gick jag ett varv till runt tomten och kollade in allt som växte. Därefter tog jag och Matisse en promenad ner till den lilla konstgjorda sjön här nere.
Matisse njöt för fulla muggar han med, för han älskar att gå på promenad. Katten kollade efter småkryp och jag efter fåglar, på så sätt hade vi liksom täckt in spektrat av djur tillsammans. Jag hade naturligtvis även ögonen öppna för om det skulle drista sig fram en eller annan älg eller nåt mindre troligt, sådär mitt på blanka eftermiddagen.

En hackspett satt och hamrade efter insekter i ett träd. Vitsipporna blommade så vackert. Matisse satte sig på en grästorva och vilade en stund och visade sedan magen och ville bli kliad.
Tranorna var där nere. Vi hade rört oss så sakta dit ner, så de trodde förmodligen till slut att jag var nån sorts underlig avart av trana jag med, som gick där och klev i det höga gräset. Katten såg de väl inte alls.


Det fanns också knipor i sjön.

Promenaden fortsatte i sakta mak. Ibland stod/satt vi stilla i en hel kvart innan vi fortsatte, upptagna med att iaktta… Matisse passade också på att dricka lite vatten. Det fanns liksom gott om den varan i sjön… 🙂


Den lilla sjön består i själva verket av två små sjöar intill varandra. Det fanns knipor i bägge två. Plötsligt fick knipparet i den ena sjön den dumma idén att flytta över till den andra. Jösses, det skulle de inte ha gjort – vilket LIV det blev!! Jakten på de två inkräktarna pågick en bra stund, både i vattnet och sedan i luften, runt runt. Det var ju inte mycket annat att göra för dem än att återvända till ”sin” sjö.

Den allmänna kalabaliken lockade fram en hare och tranorna som gått upp bland buskarna kom närmare de också, för att titta.

Matisse och jag fortsatte runt sjön och plötsligt såg jag hur vattnet kokade. Dvs det gjorde det ju inte, men grodyngel i massor låg och trängdes och blåste bubblor under vattenytan så det hördes!

Kolla den lille gynnaren strax till höger om mitten, som blåser bubblor! Man kan urskilja både mun och ögon på honom! 🙂

En dunfjäder hade fastnat på stjälken till ett kaveldun.

4 kommentarer

 • Baronessan

  Härliga bilder. Hur kan du få se så mycket djur när du har katten med? Jag hör bara fåglarna skräna till varandra att hålla sig undan när jag kommer med katt. Men så har jag ju inte någon sån där härlig pöl heller. Bara ett skitdike med vattensork.

 • Torbjörn Johansson

  Underbara bilder. Jag var på träff hos min lokala modellflygklubb idag norr om Falkenberg. Vi brukar ha en städ-dag på fältet 1 Maj varje år och det kom runt 20 medlemmar som hjälpte till med städning och även flög modellflyg. Jag hade även med ett par modellraketer som vi brände iväg till allas förtjusning. Härligt att våren nu har kommit till västkusten..

  • Torbjörn Johansson

   Btw så höll en hare att skrämma livet ur mig när jag letade efter en landad modellraket. Han rivstartade en meter framför mig mitt ute på en stubbåker. Otroligt bra på att gömma sig minsann..

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.