Blandat,  Blogg

Multitasking – ”gillar inte”

Tweet, Blogg, Facebook – överallt är det meningen man ska logga in och skriva visdomsord. Eller bara vara rolig (absolut aldrig gnällig). Om man först suttit och hängt ett tag med näsan i ansiktsboken, så är det väldigt svårt att tänka ut vad man skulle kunna skriva om i bloggen sedan? Framför allt att över huvud taget kunna uppbåda någon slags energi till det. Och om man börjar på, så har man med all säkerhet Facebook öppet i bakgrunden och blir hela tiden avbruten av att någon gjort ett inlägg eller kommentar där, och då måste man ju gå dit och läsa lite…
Så har vi då Twitter. Det ligger ju för det mesta i träda hos mig, även om jag spottar ur mig en radda med korta kärnfriska kommentarer nån gång i halvåret.. Just därför har jag aldrig riktigt lärt mig hur olika funktioner fungerar. Eller ens att de finns. Men jag ser ju att vissa hinner med att vara där samtidigt som de både bloggar och facebookar. Hur gör de urvalet, när det gäller ämnen? Eller lider alla av personlighetsklyvning? Det kanske är så det är – de har alla multipla personligheter som ovetandes om varandra kan använda sig av var sitt media och skriva av hjärtans lust, med en aldrig sinande idérikedom eftersom det även förekommer ett visst läckage mellan personligheterna. Naturligtvis helt omedvetet.

Själv tycker jag det är svårt att hinna med bara Facebook ibland, eftersom jag även fungerar som spökskrivare åt min en katt, som har lite svårt med tangenterna. Han har svårt att spreta med tårna så det blir liksom flera tangenter på en gång…

Så har vi även annat som ska skötas från datorn: E-mail, betala räkningar, lägga upp och redigera foton från kameran och sedan ladda upp dem på flickr, och bläddra igenom ett otal websidor på jakt efter viss information – exakt VAD har man i regel glömt efter en stunds letande, eftersom man hittat så mycket annat intressant på vägen…

Sedan har vi ju då det där andra. Livet. Livet IRL. Ett ack så eftersatt område. Suck. Ja, den delen av det som går åt till att arbeta för brödfödan fungerar väl som den ska, av gammal vana, nödvändighet och pliktkänsla antar jag. Men resten! Den tid man ska/förväntas och faktiskt VILL ägna sig åt fritidsaktiviteter utomhus, bokläsning, hem och trädgård, umgås (alltså jag pratar fortfarande IRL här…), se något enstaka TV-program, osv…? Det är problem i den sektorn kan jag känna. Bara t ex just nu: Jag går upp på morgonen. Gör frukost och äter den till lite röster och musik från radioapparatens lokalsändningar, ger katterna mat och släpper in och ut dem ett otal gånger, och sätter mig sedan vid datorn för att kolla Facebook lite och kanske skriva ett blogginlägg. Planen är att sedan gå ut en sväng. MEN: Nu är klockan plötsligt halv två och jag måste pronto springa ut i köket och hastigt tillreda lite mat och slänga i mig efter som jag måste åka till jobbet om en timme! Hur gick det här till??

På golvet står f ö två väskor med gamla Barbie-dockor och deras kläder. Jag hade tänkt mig en nostalgikväll där innehållet skulle gås igenom och minnen skulle uppstå och jag skulle känna nostalgi. Därefter skulle marknaden för Barbie-dockor från 60-talet undersökas.
Nej, det har ingenting med någonting att göra. Eller har det det? Ja jag undrar bara NÄR jag ska göra detta??

2 kommentarer

 • antonia

  Jag känner att jag helt plötsligt lever i stenåldern. Jag bloggar bara. Har facebook men använder inte den. Tycker inte att det händer så mycket i mitt liv att det delas med andra som har ännu mer i sina liv. Samma sak med twitter.
  Läste just att Rihanna twittrade från sin senaste dejt. Flera gånger under dejtandet och jag bara undrade…varför inte egna sig åt dejtandet bara? Var den så tråkig att man fyllde ut de långa pauserna för att ha något att göra?
  Det ser ganska lustigt ut när man ser ett gäng och alla pillar i sina telefoner och i bästa fall säger nån kolla och visar till den andra sin telefon.
  Man är aktiv genom att vara oaktiv.

  • Laila Norman

   Jag håller med: Att sitta och hålla på med sms och/eller annat med mobilen när man har en dejt, eller umgås med vänner är oartigt och skittrist för den man är med. Snacka om att känna sig utanför medan den andre bara sitter och rycker på knappar och fnittrar lite då och då! Det är en sak om man får ett enstaka sms som man verkligen behöver svara på och sedan är det klart. Det blir ju lite mer som ett telefonsamtal, det är helt okej.

   Själv har jag inte surf-abonnemang på min mobil! Jag anses säkert som lite konstig, men det struntar jag i. Jag använder den bara till att skicka sms och att ringa på och tycker det är dyrt att betala både surf med mobilen och sedan ett annat abonnemang för datorn – därför har jag bara kontantkort. Jag har därför inte heller en mobil med ’touch screen’, utan vanliga knappar. Vet inte ens om det är möjligt att köpa en sån där ny sort UTAN att ha internet och surf på den?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.