Blandat,  Blogg,  Djur,  foto,  Humor

Liv och rörelse

Idag flippade pållen ur alldeles, innan jag ens hunnit lämna stallområdet. Eftersom jag passerade mellan två hagar och han inte nämnvärt gillar någon av de två valacker som går där på varsin sida, så tog jag för givet att det var dem han irriterade sig på när jag kände hur han kröp ihop mer och mer. När han till slut halvreste sig, ryggade baklänges och hade sig, så betedde jag mig därefter: daskade till honom och röt åt honom att han skulle gå. Men precis då förstod jag att det inte ALLS var de andra hästarna som gjorde honom galen. De vita stängselpinnarna från hagen bortanför, låg ner på marken allihop och tråden i vita snurror blandade sig med upprivna jordtorvor. Fullkomligt livsfarligt alltså!
Vi kom ju förbi efter en stund och det blev en tur på nästan två och en halv timma. Men jag vet inte om han kanske var stel och hade träningsvärk efter bravaderna i paddocken sist, för det gick mycket lugnt tillväga idag. Dagen blev istället vikt till att Vara Rädd För Farliga Saker och naturligtvis ”stötte vi på” både plastsäcksbärande människor, osynliga motorsågar, en fullt synlig älg som luktade starkt, och konstig tjock is med hål i. 🙂
På vägen hem blev det gräsätarpaus, kissepaus och drickapaus – enbart för Crut. Lite senare satt jag där och gnolade för mig själv. ”Hum, hum humhum hum…” Plötsligt hör jag Crut stämma in: ”Ööh, öhöh, öh, öhöh”!!! Han brukar ju stöna och låta ibland (och skrika som en gris om det kommer snygga hästtjejer,) men nu var det mer ett framstött ÖH ÖH-ÖH i marschtakt. Jag önskar någon hade sett/hört oss då!

Nu när jag är hemkommen kan jag meddela att nu är det nog vår på riktigt, för nu har MYRORNA kommit tillbaka. Här inne i mitt lilla hus alltså. Jag har redan dödat sju stycken – och jag tycker INTE det är kul!

En kommentar

  • Anna Ekblom

    Du är modig du Laila som tar dig runt på en vår rusig hingst! Skulle jag aldrig ens våga fundera på. Jag är så nöjd med mindre utmaningar. Myrorna är inte kul. Varför inte ta och måla över dom när du ändå är på gång? Ifag har jag oskadliggjort två getingar. Tvi uschan. Dom gillar jag inte alls. Men våren är här. Har sett flera fina fjärilar!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.