Blandat,  Blogg,  Djur,  Humor

Att ha kontroll eller inte…

Det nya köket är nu på plats och hallen är färdig. Nu väntar jag bara på mattläggaren som ska komma hit den 29:e. Det känns faktiskt lite nervöst, för det är vissa saker som jag gruvar mig för. Tex så är det väldigt trångt i höjd där min kyl står och hur ska det gå att dra ut den, lägga in mattan och sedan få in den igen??Sedan är det ju allmänt lite trixigt att få fram både spis och frys, för att kunna lägga in matta även där och hur i jösse namn bär de sig åt då?? Men den stora stora mattbiten de har att handskas med? Främst är jag alltså orolig över att de inte är tillräckligt försiktiga så de sabbar något nymålat, nytapetserat eller något annat nytt någonstans! Usch! Jag vet inte om det är mitt kontrollbehov, eller om jag bara är allmänt och rättmätigt orolig.
Men när väl golvet kommit på plats, så ska jag lägga upp lite före och efterbilder här i bloggen.

Jag longerade hästen igår. Allra mest för att han skulle få springa av sig lite och jag inte hade lust att sitta på då… Jag måste säga att jag har aldrig sett en häst galoppera SÅ fort på en SÅ liten volt SÅ länge!!
Ja först gick det väl mera normalt tillväga. Han travade lite först och sedan galopp i bägge varven, kryddat med de sedvanliga bakutsparkarna. Det var när jag tyckte att det kanske kunde räcka, som han plötsligt ökade tempot. JÄKLAR vad det gick undan!!! Att jag då minskade volten något för att han skulle sakta av, spelade ingen roll för honom. Skulle tippa på att han låg i 40° vinkel längs marken och när det någon gång kom ett uppställt litet hinder i vägen, så hoppade han liksom över ena sidan av stödet på hindret, i samma lutande ställning!
Men han fick hålla på ett tag medan jag stod där och ömsom skrattade åt denna tokiga häst och ömsom fasade över att han närsomhelst skulle drabbas av jordens dragningskraft och helt enkelt ramla ner på sidan. Det hade ju varit mest logiskt. Långt om länge stannade han äntligen och stod där så stilla och lugnt som om han aldrig gjort annat! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.