Blandat,  Blogg

Tid att andas…

Det har varit svårt att hänga med i svängarna idag och riktigt som jag trott blev det väl inte. Jag hade tänkt mig en tur till stallet på förmiddagen och sedan hem och måla hallen. Istället ringde telefonen kl 7 och de ville att jag skulle jobba 7 till 14… Snabb frukost och iväg. Under dagen kom jag att tänka på att det var onsdag. Jag minns inte senaste gången jag var fri en onsdag eftermiddag. Brohjälpen har öppet sin mysiga secondhandaffär bara då. Ja lördagar också förstås, men då är jag ju ALDRIG ledig… Det fick bli en tur till Falkenberg efter jobbet. På vägen dit kom jag på alla andra ärenden jag hade när jag ändå var igång. Bl a Jakten på Konsoller och Ankarkrokar i Smide.
Första stället. Negativt. De hade däremot furuplankor (till hylla) i det formatet jag ville ha, däremot hade de inte rätt attityd. Jag kom nämligen på att jag även behövde en taklampa i hallen efter att jag tvingats mörda den gamla för att få ner den. (Maken till långa skruvar med gängor som inte längre fungerade av någon anledning! Skruvade som besatt i 20 minuter utan resultat. Sedan var det alltså grovt våld som gällde.)
De hade en sån jag ville ha där i affär nr 1. Men ingen stickpropp att stickas i kontakten i taket. Jag blev informerad om att man nuförtiden fick skaffa sådana själv och montera på den lilla sladden som han påstod fanns gömd inuti metalldosan. Nå men någon sorts ögla att hänga upp den på kroken i taket då? Oh nej, nuförtiden skruvade man fast den direkt i taket i de här små skruvhålen. Jag kände hur käringabruset slog till rejält och jag sa irriterat att det är väldigt konstigt att man nuförtiden inte kan köpa en lampa någonstans som är FÄRDIGMONTERAD, som man kan gå hem och hänga upp!!! Jag sa också att JAG kan minsann inte mixtra med sladdar och sånt (liiite lögn, men det hade ju kunnat vara sanning!!) och ska man behöva anlita elektriker så fort man vill ha en ny lampa?? Va?? Sedan slängde jag ur mig att ”de har säkert på Gekås…” och gick. Så det blir inget brädköp där heller. Jag fortsatte att vara arg ända tills jag kom till affär nummer två.
Där kom jag in på området när en bom öppnades för mig, men sedan kom jag inte ut igen – när jag ville hitta en parkering. En ung man kom och undrade om han kunde hjälpa till och ville titta i bilen innan han släppte ut mig. Hursomhelst så fick jag frågat mig fram till att de inte heller hade krokar o sånt i smide. Frågade även efter bräda med måtten 30 x 2,40. Vi dividerade en lång stund där jag fick upprepa måtten och till slut sa han att neej, de hade ingen bredd på 30. Den smalaste var 40. Detta tyckte jag var konstigt och då visade det sig att han talade om millimeter och jag om centimeter. Men nej, det blev inget köp där heller.

Så blev det besök hos Brohjälpen. Där inhandlades det friskt! En gammal hushållsvåg i gul emalj, ett kitchigt badrumsskåp, en brödrost, en taklampa (!!!) som jag är säker på att ingen annan har – 🙂 samt en liten, tom coca-colaflaska av den där gamla sorten.

Därefter hittade jag ankarkrokar i smide på Fynda, men inga konsoller. Så blev det ett besök på Woody. DÄR var det trevlig personal och långa gångar med brädor och lister att välja mellan! Gillar!! De hade visserligen inga konsoller i smide, men jag kommer att återvända.

Så tittade jag in i golvaffären och vips, så hade jag köpt en plastmatta till hallen, som jag ska lägga in själv. Men den försäljaren får jag nog ringa imorgon för jag undrar om jag inte blev lite lurad där… Mattan kostade 195 kr och jag köpte 2,30 meter, men fick betala för 4,6 meter. Det var ju visserligen en stuvbit och kanske var hela biten så lång, men om jag måste betala för hela så ska jag minsann ha hela också! Alltid kan man stoppa ner den någonstans… Fast jag visste inte att man måste betala för hela biten när det är en stuvbit.
Konsoller i smide får jag nog köpa via nätet verkar det som.

Kom hem halv sju och målade de brädorna i halltaket som sitter runt där lampan ska hänga, så snart kan jag hänga upp den. Får se hur målningen ser ut då, för jag målade i skenet från lampan i rummet intill… 🙂
Nu har jag ätit lite också och känner mig faktiskt lite trött, om jag får säga det själv. Hade gärna stannat hemma och målat imorgon, men jag ska jobba och sedan måste jag till stallet…

En kommentar

  • Anna Ekblom

    Det verkar gå hur bra som helst för dig. Det är kreativt att ha ett hetsigt humör när man handlar. Då brukar man inte köpa va skit som helst. Men kanske var hallmattan 2 meter bred och kvm priset 195 kr/kvm. Då har du inte blivit lurad. För då blir det ju dubbla priset. Men knepig prisättnings info kan det vara. Jag tycker du är så riktigt händig! Imponerad!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.