Juletö och dåligt hö

Den senaste tidens stödutfodring med Lusern som kompensation för det näringsfattiga höet vi hade förut, har givit resultat och Crut har gått upp i vikt igen. Numera är det ”krut” även i höet, ha ha, och hästen är sitt vanliga goa hoppiga jag. Vi har nu slutat med sånt som galoppfattningar och istället studsar vi in i galoppen. 🙂

Någon snö har vi inte fått ännu i år och lika glad är jag. Efter de två föregående åren så är jag glad för varje vecka jag slipper skotta snö. Det kan ju aldrig bli lagom! Det kom ju visserligen ca EN centimeter förra veckan och det var ju jämförbart med noll – men ändå alldeles tillräckligt för att bilda långa stolpar under hovarna på hästen, som knappt kunde gå över huvud taget. Fara för vrickning. Om man kunde veta på förhand vilket väder det skulle bli, så hade vi tagit av skorna om det blev en kall och snörik vinter, som förra året. Men nu vet vi ju inte det. Det kanske blir en sån där med snöglopp och is varvat med barmark. Men nu tror jag att jag hittat lösningen: Joursula!
Så det blir till att mäta skorna…


Det är också väldigt uppiggande att få en sto-rumpa en meter ifrån nosen!!

Men även om jag inte vill ha snö i massor, så hade det varit trevligt med lite SOL! Tycker inte det har gjort annat än blåst och regnat den senaste månaden och alla åar har blivit tre gånger så breda och på varenda åker har det bildats nya sjöar. Det räcker nu! Varför ska det alltid vara så överdrivet med allting?

Såhär fint kan det ju vara om bara solen tittade fram lite!

Annars är det snorigt värre här och dessutom lite hostigt. Men är det inte så det ska vara före jul? Jag har liksom för mig det. Den stundande köksrenoveringen tar också upp mycket tid och plats i huvudet och även om snickaren inte kan komma förrän i början av mars, så måste ju alla detaljer vara spikklara innan dess och allting hemhandlat. Det går nästan inte en dag utan att jag tänker att ”nej men om jag gör såhäääär stället…?” Och så stryker jag och skriver om i min planeringslista. Tapeter kan jag ju faktiskt köpa redan nu när som helst. Måste ta en eftermiddag nere i Falkenberg för att se om jag hittar några som faller mig i smaken.
Jag har också tagit lite bilder på mitt nuvarande fula kök, för att ha och jämföra med sedan när jag fått mitt nya fina! Men dem visar jag alltså inte innan det är klart! 🙂

Det här inlägget postades i Blandat, Blogg, Djur, foto och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Juletö och dåligt hö

  1. Snigel skriver:

    Snorigt värre före jul??? Nejdu, här brukar Den Stora Förkylningen slå till under jul, i alla fall om jag är ledig.

    I år har jag inte sökt ledigt under mellandagarna, då jag anser mig oumbärlig på jobbet. Eller för att jag inte har tillräckligt många semesterdagar kvar – välj vilket som verkar mest troligt. ;o)

  2. Anna Ekblom skriver:

    Angående joursulan. Man kan faktiskt fixa det själv. Man tar bara ett lock från en plastburk å klipper ut i lagom storlek, lite storre än innersidan av skon.
    Å sen trycker man bara dit den. Egengjord snösko! Fast dom lossnar ganska lätt så man får gör några xtra att ha på lager. Lycka till med hemsmidet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.