Blandat,  Blogg

AB Liv

Jag vet inte, men det verkar som om det börjar gå sämre för AB Liv. Det sker indragningar både här och där, framför allt dras det ner på tid av någon underlig anledning och jag sitter här och undrar varför? Tid, är väl det enda i det här bolaget som inte kostar något, så varför dra ner på det? Fast förmodligen har jag fel, som med så mycket annat. Jag trodde t ex att luften var fri. Tänk så fel man kan ha. Det var på den gamla goda tiden det, innan luften blev uppblandad med diverse dyra kemikalier. Vill du ha ren luft att andas, så kostar det.

Men nu var det tiden det skulle handla om. Bara för sisådär ett par år sedan, så hade jag mycket mer av den varan. Jag vet inte riktigt när det ändrades och det retar mig lite. För om man hade fått information om neddragningen, hade man ju kunnat lägga in en protest någonstans. Istället sitter man här och känner sig lurad och lite dum när man inser att den faktiskt inte längre räcker till det den brukade räcka till för inte så länge sedan.
Min livssituation för ett par år sedan var i stora drag densamma som idag:
Jag har ständig jour inom omsorgen och rycker in och jobbar närhelst de ringer. Jag rider. Jag tar hand om hus och hem på sedvanligt sätt. Jag fotograferar på hobbynivå och jag vistas i skogen även på egna ben. (Alltså inte bara till häst.) Det är liksom grundstenarna för min tillvaro.
Men förut så minns jag att jag kunde
a) spendera timmar vid datorn och leka med bilder i Photoshop, göra egna bilder och över huvud taget bara roa mig med olika bildprojekt.
b) spendera timmar vid datorn skrivandes i min blogg och även skriva mail och dikter och annat som kan betecknas som noveller.

Nu finns plötsligt inte den tiden och jag vet inte varför! Jodå, jag kan fortfarande få huvudet fullt av uppslag och idéer till sådant jag vill skriva om. Oftast får jag dessa under arbetstid, då jag sitter i bilen på väg från A till B. När jag sedan väl kommer hem, så finns det inte en chans att dessa idéer finns kvar i närminnet. Jag kan möjligen komma ihåg att det var något jag skulle komma ihåg – men inte vad. Det är väldigt frustrerande.
Jag upplever också att mina skogspromenader på egna ben var betydligt fler då än nu. Detta grundas enbart på en känsla och saknar vetenskaplig grund, men å andra sidan så brukar jag kunna lita på mina känslor.
Visserligen har det ösregnat väldigt mycket den senaste tiden och då brukar jag inte vilja gå ut på promenad, men min känsla säger mig att detta inte är hela förklaringen. Det är tillfällena överlag som blivit färre. Tiden har alltså krympt.
Jag kan inte ens minnas när jag satt och lekte i Photoshop och gjorde egna bilder bara för att det är kul! Det känns som om det var i en helt annan tid.
Läsa böcker hinner jag inte heller längre. Och de gånger jag sitter framför TV:n är lätt räknade. Jag får samvetskval över att det dröjer oförskämt länge innan epost jag fått blir besvarad. Men framför allt så känner jag då och då att jag har så mycket inom mig som vill skrivas! Men det hittar inte ut och om det skulle hitta ut så är det när jag är på fel ställe. Eller om det är tvärtom?
Numera känns det som om tiden bara räcker till att ta sig till och från jobbet, jobba, rida, fotografera (faktiskt, i viss mån), laga mat, äta mat, sova.

Men vart har då tiden tagit vägen? Är det faktiskt så att någon har dragit ner på tiden, så att dygnet numera bara har 18 timmar istället för 24 och gjort så att klockorna går fortare? Vem är skyldig till detta och hur har det gått till?

Nej, nu ska jag nog logga in på mitt Facebook-konto…

2 kommentarer

  • Anna Ekblom

    Tid och tidsbgrepp är något som uppenbarligen förändras över tid! Jag kan bara hålla med. Ju äldre jag blir så verkar tiden gå lite snabbare. Jag har funderat på att försöka instalera någon sort ”slow motion” så jag hinner med allt som måste göras. Ja så man hinner städa, laga mat, äta å allt annat, förutom att rida å pyssla med hästar. Kan det va något?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.