Blandat,  Blogg,  gnäll

Pekpinnar och dryckenskap

Mitt i den värsta bloggtorka jag någonsin genomlevt, föräras jag en award av Shirouz! Tack tack tack! Men så lustigt, jag läste just hos henne att hon började blogga på engelska en gång för längesedan! Herregud, precis sådär gjorde jag också, jag hade knappt hört talas om bloggar på svenska och det var ju så kul att skriva på engelska. Xanga, hette en sida som var mitt andra hem under några års tid! Det var även där som det första kapitlet till min fantasy-betonade bok blev till och påhejad. Att sedan ingen har köpt den (nåja, EN) är en annan femma, men om någon får lust nu, så finns faktiskt en direktlänk till det stora bokvaruhuset på framsidan av denna min hemsida!
Jag borde kanske aldrig ha slutat blogga på Xanga vid den tiden, för om jag hade presenterat den där, hade kanske någon av dem köpt den… Ja ja, spilld mjölk osv…

Men nu till något helt annat. Nu ska jag ge uttryck för den ilska som har legat och pyrt inom mig i ett par dagar nu! Här kommer det:
Alltså jag har full respekt för att alla människor inte kan engelska och att folk kan ha problem med uttalet, men jag tycker att om man jobbar i Sveriges Radio och har som uppgift att presentera låtar eller prata om film o dyl, så BÖR det vara ett anställningskrav att man kan både prata och veta vad man säger! Faktiskt! Annars finns det säkert annat de kan göra! Jag blir så trött.
Det heter Miami VICE, GrapeVINE och VILLAGE people!!!! Hur svårt kan det vara att säga bokstaven V?? Den finns i det svenska språket med!

Dessutom har de en tjomme anställd i Hallandsradion som gång på gång på gång envisas med att säga GUN när han menar GONE! Varför???!!! Jag får rysningar varje gång. DET HETER INTE ”WHEN YOU’RE GUN!!!!”
Kan inte någon enda liten människa i radiohuset tala om skillnaden för honom, en gång för alla?


Detta är i och för sig bara vanligt vatten som forsar i en bäck, men om ni tittar noga: visst kan ni se Edvard Munchs ”Skriet” där inne? Det är så jag känner mig… 🙂

Men för övrigt lyckades jag faktiskt le en smula för mig själv i går kväll också, när jag hörde presentationen av nyheterna i bilradion: Anklagelserna mot Juholt ökar, men huspriserna minskar!
Det kallar jag ett bra sammandrag, där de dessutom får in någon sorts dold orsak och verkan i de två händelserna. 🙂

Tillbaks till Shirouz blogg igen. Där skriver hon om att hon gärna skulle vilja dra till Irland och plaska omkring i deras regn ett tag istället för vårt. Nu är jag ju inget fan av regn som sådant. Är rejält trött på det vid det här laget, efter att först hela sommaren och sen hela hösten regnat bort. Men till Irland skulle jag ju gärna åka! I första hand vill jag ju tillbaks till Australien och Nya Zeeland. Först och främst för att jag har en mycket kär väninna i Australien som det var flera år sedan jag träffade, men också för att jag älskar värmen, folket och naturen där borta!
Men Irland kommer helt klart tvåa! Jag ser mig själv hyra en häst där och rida ut varje dag över regnvåta gröna kullar, förbi fårahagar och sneda grindar och piprökande gubbar som sitter utanför vitkalkade stugor… På kvällarna ska jag hitta små lokala pubar där det spelas fiol, hinkas öl och sjungs. Och en dag, kanske, ska jag tillbringa inne i Dublin och verkligen vara turist och gå i affärer och titta på kända byggnader!

Jahpp, så kom man tillbaks till verkligheten med ett ryck, när telefonen ringde och jag blev bokad till ännu en kvälls arbete nästa vecka. Får nog ha mig lite stärkande rabarberpaj nu…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.