Ormen, katten kråkan

Med den titeln hade det kunnat vara en bok av Håkan Nesser. Men det är det inte.

Jag träffade Snooker igår. Han var förvånansvärt villig till att posera för en serie bilder. Jag blev nästan snopen, för jag trodde att vibrationerna av mina steg i gräset intill honom skulle få honom på flykt ner i vattnet, men nejdå. Inte han inte. Han kikade fram mellan grässtråna på olika ställen varje gång och hade nog gärna undersökt kameran lite närmare om inte jag hade dragit tillbaka den lite. För jag var inte säker på att han verkligen bara ville nosa… På bild två tycker jag mig ana vissa likheter med Matisse! Märklig katt, till att likna både hästar och ormar…

Igår var det alltså en snok. Idag var det en huggorm: Crut travade rätt över den, där den låg mitt på skogsvägen. Jag såg den precis när vi passerade och jag blev lite rädd att den skulle hugga hästen i benet. Men den var nog för slö.
Jag undrar när jag ska lyckas ta det där fotot av kråkan på stängselstolpen en disig senhöstdag som jag drömt om så länge?? Aldrig, verkar det som. Jag ser fullt med kråkor på stängselstolpar varje dag när jag åker förbi i bilen. Är det någon som tror att det finns en fågel inom hundra meter så fort jag stannat och klivit ur? Nej just det.
Däremot såg jag en ormvråk som satt tillsammans med två skator på dikeskanten idag. De såg något omaka ut när de flaxade upp mitt framför bilen, alla tre på en gång. Också ett sånt där moment 22.
A) Jag skulle inte suttit i en bil, utan gått, och haft kameran redo.
B) Om jag inte hade suttit i bilen, hade jag aldrig fått sett dem så nära!

Eftersom jag för ovanlighetens skull har jobbat dagtid och således är hemma i kväll, fredag kväll, ska jag göra något för mig så ovanligt som att titta på Idol i TV! Dricka te, äta kakor och kolla TV – det var längesen!

Det här inlägget postades i Blandat, Blogg och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.