Blandat,  Blogg,  foto

Jag vill!

Jag vill åka till London och mötas av det engelska regnet på Stansted. Jag vill gå runt i små antikvariat och bläddra bland dammiga böcker. Jag vill känna lukten i tunnlarna och kanske köpa en chokladbit ur en sunkig automat medan jag väntar på tunnelbanetågen. Jag vill strosa runt i parkerna; Hyde Park, St James Park, Regents Park och ända bort till Richmond Park och förundras över hur mycket längre blomningssäsongen är där än här. Jag vill besöka små trånga mörka muséer av tveksamt värde, bara för att det är så typiskt engelskt – och för att komma undan regnet en stund. Jag vill vila fötterna på en mysig pub med en stor skummande lager – fast jag beställer två små istället, för jag är ju kvinna… Jag vill bo på ett mindre hotell med sneda trappor och slitna heltäckningsmattor och egen tekokare på rummet. Jag vill gå runt med kameran överallt en dag när det är uppehåll och fuktigt ljummet i luften. Jag vill besöka Camden Lock Market och förfasas och förtjusas av krimskramset och trängseln. Jag vill gå på en indisk restaurang på kvällen, eller kanske kinesisk – ifall de har anka i sötsur sås. Jag vill sitta på caféer och vila fötterna – igen – medan jag begrundar det jag köpt. Och någonstans i detta myller, bland dessa gamla tegelbyggnader med sneda trappor och smala gränder som London är, kan jag känna igen Ankh Morpork och The Shades och jag vill gå på ’The Monkey Puzzle och möta upp med ’The Broken Drummers’ en måndag kväll.
Åh vad jag vill!

3 kommentarer

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.