Myrväg

Jag har sedan ett par år tillbaka bedrivit en våldsam hatkampanj mot skogsmyrorna i min trädgård. Jag menar, den heter ju skogsmyra och inte trädgårdsmyra! Eller? De bygger stack efter stack i min trädgård och jag har nu slutat gräva bort dem eftersom jag läst mig till att det är totalt lönlöst eftersom stacken är lika djup under marken som den är hög ovanför och det är där nere som Drottningen av Stack bor.. Dessutom bygger de stackar som växer fram mellan stenarna i stenmuren också. Och den kan jag ju inte ta bort heller!
Jag har fått en massa tips, men de flesta går ut på att gräva just sådär djupt och det kan jag inte för alla rötter som är i vägen. Andra tips handlar om diesel och annat giftigt som dessutom skulle ta död på allt jag har som växer där alldeles runtom. För det är inte så att de byggt lite avsides, liksom för sig själv.
Anticimex var också här, för bortsett från att jag inte gillar att det gör ONT att rensa i de rabatterna som är i närheten av en myrstack, så har väl det allra värsta varit att de kommer in också. ‘En masse’. (Det ska vara franskt uttal på det och betyder ‘i massor’. 🙂 ) Det är liiiite enerverande att ha myror som kryper tvärs över dataskärmen och uppför dina ben och som även bli biten av dem i din egen säng på natten!
Men de sprutade bara med nånting runtom huset och sa att ”om det börjar regna så sköljs det bort…” Ja men tack så mycket! Regnar gör det väl aldrig här i Sverige om somrarna!

Men nu har jag nog blivit lite immun eller nåt. Kanske börjar det växa ut antenner på mig snart med!? Då kan jag kanske få in en egen frekvens i det mobila nätverket också, så snuvar jag Telia på det! Myria Bredbandsuppkoppling…

Jag kan faktiskt inte låta bli att förundra mig och beundra och undra… Först upptäcktes ett bredband… f’låt, som brett band som löpte genom gräsmattan. När jag böjde mig lite närmare, såg jag att det var myrornas motorväg som gick där. Vart?? Jo, mellan stacken och en liten tanig björk!? Björken var alldeles nedlusad mer myror. Eller var det löss den var nedlusad av, så det var det som myrorna åt? Nja, jag såg i varje fall inga löss, bara myror. Kanske drack de sig berusade på sav? Eller också firade de bara midsommar, vad vet jag.
Någon vecka senare såg jag en autostrada rakt utanför min förstutrapp också. Även där kunde man se en bred väg genom gräset! Det är alltså en riktig väg, inte bara en väg med myror. Nej, gräset är bortnött och det är en gång där nere mellan stråna. När jag följde denna väg så kom jag fram till min snöbollsbuske. Upp och ner för grenarna på denna (stora) buske, kilade de små rackarna. Och fram och tillbaka längs autostradan. Nu är det ju så, att snöbollsbusken faktiskt HAR ohyra av något slag. Den får det ibland. Det är en sorts små larver som äter upp alla bladen. Så lagom tills den har blommat färdigt, brukar det vara i stort sett kalt på grenarna. Kan det vara så att myrorna hämtar hem dessa delikatess-larver till drottningen? Jag ska nog göra ett litet staket längs myrvägen, så man inte kliver där av misstag.

Uppdatering, ett par timmar senare:


Så byggde jag då det där staketet åt dem, men jävlar vad förbannade de blev då! Herregud, det var ju i all välmening, men det tycktes de inte fatta. Först upp på alla staketstolpar och glo och sedan till attack på mig där jag satt på huk i gräset! Huuuu…..


Det här inlägget postades i Blandat, Blogg och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Myrväg

  1. Bo Strandfelt skriver:

    Prova med att smeta ut margarin tvärsöver myrvägarna till stackarna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.