Blandat,  Blogg,  Djur,  foto,  Poetiskt

En härlig(t) ledig dag!

Åh, ännu en dag som blev sådär härligt lyckad! 🙂 Jag är ledig två dagar och de hade spått ösregn. Min vana trogen hade jag muttrat surt över detta i flera dagar och samtidigt förbannat mig själv för att jag inte kan sluta med ovanan att hela tiden kolla väderkartan. Men rida skulle jag ju i alla fall och hoppades att jag åtminstone skulle hinna ut innan det började.
Det var inte bara uppehåll, utan också varmt och skönt utan någon gassande sol. Alldeles perfekt ridväder! Det blev en härlig tur med Crut på underbara ridvägar – nästan blinningfritt!
När jag sedan var på väg hem, så gjorde jag en avvikare in i svampskogen med en påse i handen och gick på kantarelljakt. De första ”höstlöven” börjar visst falla trots att det bara är juli månad; de ligger som små gula konstverk på vägen. Men det är säkert ingen tillfällighet att det ramlar gula små löv samtidigt som kantarellerna mognar. De små svamparna måste väl ha en bra miljö att gömma sig i!
Jag fick fyllt påsen med två liter och inte en regndroppe på hela tiden!
Precis när jag körde in i garaget här hemma, så började det regna! Kan det bli mer vältajmat?

Väl hemma igen, så väntade mina galna små härliga pälshögar på mat och sedan trotsade de regnet och gick ut en sväng. Milt sommarregn var det ju!
Nu väntar en härlig eftermiddag med mys: fika och bok i soffan, en stund framför datorn, en god middag och till kvällen: te och macka med nystekta kantareller! Vad gör väl det att regnet skvalar utanför rutan nu? Sådana här dagar gör att man genast glömmer alla de dagar man varit så trött av jobb och värk att ingenting känts roligt. Det är så underbart att leva!

Blicken vilar på mjuka vägar av gräs
och andetagen fylls av den söta doften från pors
Hästens nacke är krökt och mjuk,
och lyckan bygger bo i mitt inre,
och dess namn är livskraft.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.