Blandat,  Blogg,  Djur,  foto

Våren på Hisingen

Jag var i Göteborg i veckan. På Hisingen, närmare bestämt. Väl där, så fortsatte jag i bara farten ända ut till Sillvik och havet.

Där trodde jag först att jag fick bevittna ett synnerligen kallt självmord. Det var innan jag såg att han hade ett fiskespö i handen…


Ett bostadsområde i närheten hade den här gulliga adressen! Jodå, den ena gatan heter faktiskt Välkommen! Men det var i mitt tycke det enda gulliga med det gytter av vräkiga hus som nästan klättrade på varandra, alla för att ha den bästa havsutsikten. Inte alls i min smak.


Veckans botanikfråga: (kanske skulle den istället vara på Baronessans naturruta?) Vad ÄR det här?? Jag är övertygad om att jag vet vad det är när bladen slagit ut, men inte i det här stadiet. Det är ett träd – eller möjligen stor buske. Ibland är det svårt att skilja på det.


Kärlekslivet frodades i alla fall där på Hisingen, närmare bestämt på min mammas grusgång. Tycker att den lille herrn ser tämligen trött ut där på ryggen? Alldeles utpumpad. Men förmodligen kunde han bli till ytterligare användning efter en stunds vila, eftersom hon tappert släpade runt på honom.


Länsmansgården ligger inte så långt ifrån, men jag tycker att det gör sig bäst på detta avståndet. (Ovan och nedan.)
Mitt inne i skogen rinner det vatten i ett dike och se det passade alldeles utmärkt som vardagsrum åt Herr och Fru Gräsand!Sedan kunde vi inte låta bli att gå till Kättilsröd för att se om det hade kommit några lamm. Och det hade det! Det fullkomligt kryllade av lamm; varje tacka hade två.


Hur söta som helst att se på och inte behövde de bli många dagar innan de skulle pröva vem som var starkast! 🙂

2 kommentarer

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.