Blandat,  Blogg,  foto

Ljusare tider

Äntligen börjar det då bli lite vår i luften och blommorna prunkar. Dessutom blommar sälgen och det är stora bladknoppar på syrenen och små små på ungbjörkarna!


Idag är det söndag och jag är ”ledig” minsann! (Dvs jag har inget arbete idag. Eftersom jag är timvikarie och känner mig tvungen att ta allt jobb jag erbjuds, så är ”ledig” bara ett ord.)
Jag har i alla fall bestämt mig för att idag skall inte många knop göras! Nästa vecka ska jag jobba sex dagar, så idag ska jag bara njuuuuta! Jag tog en liten tur ner till dammen och tittade lite på den ena tranan. Jodå, de låter sig tittas på, så länge jag inte har kameran runt halsen och inbillar mig att jag ska komma inom fotoavstånd. Nu var det som sagt bara en där, så jag antar att det var honan. Hon gick där och samlade in mat till dagens middag. Hannen var säkert ute och roade sig med sina polare.
Sedan kom Matisse springande och ville bäras, så att han kunde gosa en stund! Jag bar runt på honom en bra stund tills jag fick syn på en humla som satt och smaskade på nektar i en krokus. Jag tänkte få en riktig närbild där och satte ner Matisse. Men se, jaga humlor är något som roar den lille killen något oerhört, så det var inte många sekunder den humlan fick äta ifred och något kort hann hon inte vara med på.

Men lite dåligt bordsskicka hade hon väl ändå? Orange frömjöl/pollen eller vad det kallas är utskvätt på hela frukostbordet (om man tittar noga)!

Jag är också väldigt glad över att ha sparat in pengar på att slippa anlita en elektriker! 🙂
Nu pratar jag inte om den där lampan jag gnällde om häromdagen – den har fått sitt glas på plats nu, efter lite tålamodsprövande övningar.

Nej, nu pratar jag om en helt annan lampa. En liten en, i taket över ett litet matbord jag har ståendes där mitt i rummet. Ville ha lite belysning där ibland och har en sån där liten takkontakt ni vet, alldeles vid väggen/taket, någon meter från där lampan ska hänga. Strömbrytaren i rummet tänder alla fönsterlampor och denna kontakt går på samma strömkrets. Men nu var det ju såhär, att jag ville inte ha denna bordslampa tänd ALLTID, så fort jag tände de andra. En elektriker hade kunnat sätta dit en delad väggkontakt, men jag är snål.
Så jag köpte en sladd, en lamphållare, en kontakt för sådana små uttag samt en strömbrytare. Sedan var det klippa, skala sladd, och skruva ihop som gällde. Inklusive lampa plus glödlampa gick allting på 220 kronor. Det blev faktiskt ganska bra om jag får säga det själv. Och det får jag, för det är min blogg! Och att det alldeles säkert finns någon som tycker det ser skräpigt ut med den där lilla sladdkringlan på väggen, det bryr jag mig inte alls om! Det var ju hursomhelst tvunget att bli en liten sladdbit där, så vad gör en extra liten kringla i det hela?Det finns egentligen bara en liten detalj som känns aningen osäker och det är sladdhållarens (det där långa vita strecket) självhäftande klister – håller det i längden?? Fästytan är ju inte hel eftersom taket är som det är. Jag tänkte jag skulle fäst den med lite småspik, men se det gick inte, för man kunde bara vika upp den till en viss gräns och då kom man liksom inte åt med hammaren utan att den slog i uppviket, så det gick inte alls… Så nu lever jag på hoppet och får väl lösa den biten vid behov…

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.