Ledig dag

Åh vad härligt, solen skiner, det är varmt och jag är ledig! Först hänger jag ut tvätten och packar en ryggsäck med frukost: Kaffe och smörgås. Sedan tar jag en tur till stallet och släpper ut hästar och ger dem mat. De som redan är ute, står uppställda och klara vid ”frukostbordet” och tittar uppfordrande på mig när jag kommer.
Så åker jag till Skärshultskogen. Jag har ett speciellt område i tankarna. Vägbommen är uppe idag, så jag kör glatt in. Då kan jag ju orka gå desto längre där borta istället!


Trollskog.


Vid kraftledningen har man vidsträckt utsikt. Sjön ligger dock längre inåt och åt vänster.

Efter kalhygget har de planterat lärk. Det är en otroligt intensiv ljusgrön färg! Med ögon känsliga för grönt så här års, så fotograferar jag glatt!


Lärkträd.


Björk.

Jag parkerar bilen där vägen tar slut och traskar vidare, först längs en gräsväg och sedan genom skogen – mellan stora och lilla Skärsjön.


Ungefär mitt i ligger vildsvinens matställe. Eller nåt.

Där är i alla fall sjön! Hoppas jag kan hitta något bra ställe att sitta på.

Jag slår mig ner på en sten i den varma solen och tar upp kaffet. Njuta!!!

Då hörs liksom ett svagt ljud i gräset bakom mig. Jag känner inte igen ljudet, men något säger mig att jag borde se efter vad det är. Hoppsan! 🙂


Blickstilla ligger han och vädrar med tungan. Det är en vattensnok, på väg mot ett litet vårdopp, men så satt det en dum människa i vägen. Jag reser mig i ett fåfängt hopp om att få fler bilder, men tusan vad snabb han blev då! På en sekund slinker han iväg över ”min” sten och ner i vattnet – innan jag ens hinner få kameran till ögat. Över halvmetern är han!

Jag går vidare längs sjön en bit. På kartan ser det inte ut att gå att komma vidare mellan sjöarna, men man vet ju aldrig ifall någon sann promenadvän byggt en skogsväg eller en bro…

Det växer fullt med aromatiskt doftande… skvattram?? pors?? getrams?? Någon??Men titta här… det hade väl inte varit så svårt att släpat hit ett par breda plankor och lagt över som en bro! Trist att inte kunna komma vidare – fast det var ju väntat. Men här är vackert…


Nere i vattnet svajar vattenväxter som ser ut som ormar eller andra konstiga djur.

Jag går tillbaks och svänger in vid Stackenäs. Den vita bilen som som jag sett stå parkerad där förut är borta nu, så jag dristar mig till att ta lite kort och undrar samtidigt vad det är för människor som har det här stället. Det finns inte direkt några möbler inuti och allt ser förfallet ut. Men som sagt, det syns att det förekommer folk där någon gång ibland. De kanske bara har det som uppehälle under skogsarbete och dylikt?Sedan blir det ytterligare en promenad på en härlig mjuk skogsväg, tills det börjar glesna och ett stycke bokskog breder ut sig.Här ligger ytterligare ett gammalt torp. Undrar vem som har detta? Det ser också lite torftigt ut, men används säkert ibland av någon. Väl underhållet på utsidan i varje fall.
Vägen fortsätter på andra sidan om man går igenom gårdsplanen, men jag vänder här.

Bilen är kokhet att sätta sig i och när jag kommer tillbaks till vägbommen, så är den naturligtvis stängd nu!! Det var väl de som stod parkerade vid Stackenäs, antar jag. Jaha, jag funderade på att backa tillbaka och sedan undersöka om man kunde köra en omväg och sedan ut på vägen via cykelbanan i Horsared, då jag såg att splinten som höll bommen på plats inte var låst! Tack! (Andra gånger har den varit låst med ett stort hänglås…)

Det här inlägget postades i Blandat, Blogg, foto och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ledig dag

  1. Kristallina skriver:

    Vilken underbar dag du verkar ha haft. Underbara bilder. Det känns som om man ”får luft” igen. Våren är den bästa årstiden och man njuter bäst i naturen 🙂

  2. Baronessan skriver:

    Vilken härlig promenad! Tror jag måste leta upp några gamla barndomsställen och trava runt lite.
    Lärkträd är en favorit. Bokträd finns knappt här hos oss. Att få gå i en bokskog är ju lyx! Och tänk att få en orm så nära. Och utan att svimma 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.