Blandat,  Blogg,  Djur

Grå söndag, grå måndag…

…och t om katten är grå! Men precis exakt just nu, så skickar solen in ett par skarpa strålar genom fönsterrutan och gör så att käringabruset sätter igång igen. Puh, så varmt!
Har nu varit ledig två dagar i rad, vilket har varit rätt ovanligt den senaste tiden. Igår var jag ute med Pompe en sväng och det var så tyst och stilla överallt att jag för en kort stund undrade om Ullared kanske blivit evakuerat under natten utan min vetskap? Jag mötte inte ens en bil på väg till stallet. Men som tur var, så kom Nina hem strax innan jag skulle åka och så fick jag pratat några ord med en människa även igår.
Idag har jag inte gått ut längre än till brevlådan, trots att jag lovat mig själv att jag skulle. Det känns ju inte bra, men jag har dövat samvetet med att röja lite här hemma istället. Släpat runt lite möbler och flyttat böcker, sytt ett par knapphål och planterat om två krukväxter.

Sedan undrar jag ju lätt skräckslagen om demensen har börjat nu? I lördags eftermiddag var jag nästan framme vid jobbet när jag kom på att risgrynsgröten stod och puttrade på spisen här hemma!! Som tur var, så var min granne hemma och lovade att raskt springa över och stänga av plattan o dra av kastrullen. TACK! Men när händer detta nästa gång? Och tänk om jag inte kommer på det alls! HU!!! Kanske dags att skaffa en timer till spisen?

Matisse har trotsat gråvädret idag och varit ute och motionerat väldeliga. Jag har suttit och sett på honom genom fönstret, när han har rusat upp och ner längs den slaskvåta grusvägen i ett vansinnigt tempo. Huvudet i låg ställning, öronen vikta bakåt av vinddraget, fram och tillbaka. Sedan ville han in och springa av sig ett varv i fönstren och på bord och bänkar ett tag innan han lade sig tillrätta i diskhon och tvättade fötterna, medan jag sprang runt med en trasa och torkade bruna tassavtryck.

På onsdag kväll ska det ske. Förhoppningsvis. Jag har svarat på en annons och ska åka ner till Laholm och hämta hem en kisse som inte kan bo kvar hemma längre pga de blivit allergiska i familjen! Så jag hoppas verkligen att Matisse och han ska komma överens, för det är ju liksom tanken med alltihopa. Jag letade ju egentligen efter en RÖD katt, eftersom jag aldrig haft en sådan och de är ju så fina. Men när man letat ett tag och alltid varit för sent ute, så börjar man till slut läsa annat också. Bara som tidsfördriv liksom. Och så satt han plötsligt där och såg så söt, lite ledsen och bedjande ut! Han är fem år och snart hemlös. Mitt hjärta smälte med en gång!
Så nu hoppas jag bara att inget konstigt sker innan onsdag – att han rymmer hemifrån eller nåt – jag har redan funderingar på ett nytt namn till honom. 🙂

Men nu ska jag slappa vidare på min lediga dag, för sedan ska jag arbeta i sex dagar i rad. Det är helt fantastiskt att veta sina tider för en hel vecka i förväg, det är lyx för mig!

En kommentar

  • Shirouz

    Oh, vad spännande med en ny kattherre! Han går säkert bra ihop med Matisse, bara tiden får ha sin gång, jag har en vän som hämtade en kattherre från djurhemmet för några veckor sedan och det var mycket morr i en vecka men sedan blev Loke och Balder (som den nya heter) vänner. Balder fick blod i urinen i förra veckan och innan Balder klev in i buren så gav Loke honom en slick på huvudet och likadant när han kom tillbaks. Som tur är verkar det bara vara urinvägsinfektion, så Balder är snart kurant igen.
    Röda katter är fina, men jag undrar ibland hur stor Styre har tänkt att bli. Har dragit ner lite på matten och får mycket ilskna blickar från honom..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.