Djur och odjur

Igår vaknade jag till snö. Visserligen vill jag inte alls ha snö så här tidigt på året – vintern är lång nog ändå – men eftersom jag bestämt mig för att den nog snart skulle smälta bort ändå, så kunde jag unna mig att tycka det var liiite vackert i alla fall. Och skotta brydde jag mig inte om, för det skulle ju ändå smälta bort.
Jag åkte till stallet före kvällsjobbet och red ut en sväng med Pompe, som inte hostade det minsta lilla. Skönt! 🙂 Vi mötte en man med labrador som tyckte att jag red en ”maffig” häst och Pompe kråmade sig och böjde på halsen och gjorde stora ögon över allt det vita och låtsades lite rädd när det dråsade ner från träden. Där gjorde han förresten sitt bästa när det gällde att snedda in under grangrenarna och få snön att rasa ner över mig!
Sedan var det som sagt jobb i hemtjänsten hela kvällen och idag har det mycket riktigt slaskat ute, även om det ligger lite fula vita blöta fläckar kvar. Hu. Nästa helg är det första advent.
Detta kom jag på i natt och fick för mig att rota fram lite juligare gardiner till köket, som jag hängde upp. Jag lade även på en mörkgrön stor duk på köksbordet, varpå Matisse genast flög upp och började slita mitt i duken med tänderna för att få loss trådar och göra sönder den!!!?? Vad är det för ondskefull liten orm jag föder med mat här i huset?
Jag slängde ner honom från köksbordet, varpå han flög upp på bänken och draperade sig över frukten i fruktfatet och började sparka ett äpple med bakfötterna. Jag slängde ner honom och han flög genast upp i diskhon. Jag satte på kallvattenskranen på full spruta på honom. Vad gör han då? Jo han hoppade lite grann åt sidan, bara så att strålen inte träffade precis på honom, och sedan försökte han fånga vattnet. Så jag lyfte ner honom på golvet. Varpå han flög upp på spisen för vidare hopp upp i skorstenen via kylskåpet…
Suck. Jag fasar för den dagen då jag får skrapa loss trampdynor från en varm platta!!
Men nu ligger han förnöjt och sover på dynan som är till för min armbåge när jag sitter vid datorn. Enda gången jag får använda den är när han är ute…

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.