Äntligen…

…har värmen kommit! Första doppet i sjön tog jag i torsdags och andra igår. Alldeles lagom temperatur, dvs först känns det iskallt på det överhettade skinnet och strax efteråt vill man ALDRIG gå upp!
Min tid som stalledräng är också över och det känns faktiskt lite vemodigt även om jag ju kommer att fortsätta åka dit och rida precis som vanligt.
Sista dagen firades med en härlig ridtur på mycket pigg islänning, tillsammans med min kära arbetsgivare på Crut. Sedan skulle det flyttas hästar/byta hage. Tanken var att alla utom Pompe skulle flyttas till en skogshage. Pompe skulle istället flyttas till hemmahagen eftersom han ska gå med på turridning snart.
P var dock inte införstådd med detta och skulle ABSOLUT med, så han sprang lös med, medan Nina ledde två hästar och jag islänningarna.
Uppe vid hagen lyckades han slita sig två gånger när vi skulle ha honom därifrån, så vi var lite svettiga när vi äntligen kom tillbaks. 🙂
Efter lite sadelvård så bjöds jag på lunch på PP:s – Nina ombytt till sommarklänning och jag i svettiga stallkläder…
Sedan blev det glass i hennes trädgård. Det var den bästa ”sistadagenpåjobbet-dag” jag haft någonstans!

Nu stundar hemtjänsten resten av sommaren och jag har faktiskt jobbat i helgen också, även om jag bara jobbade halvdag igår – och sålunda kunde tillbringa resten av årets varmaste dag sprattlandes i sjön!
Just nu väntar jag på att klockan ska gå, så att det ska bli aningen svalare innan jag tar mig en ridtur. Förra veckan red jag mellan 20 och 22.15 och det var fullkomligt underbart! Riktigt lika sent blir det nog inte idag dock.

Det här inlägget postades i Blandat, Blogg och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.