Mean, lean power machine…

Jaha, så har man haft en uteritt då. Ösregn och nästan storm – jippiiii! Deltagarna undrade försiktigt om vi kunde ta det i morgon istället? ”Nej, då jobbar jag”, sa jag. ”Det här går jättebra, vi kan ju försöka hålla oss ifrån de vajande träden så gott det går. Och regnet – det är väl inte så farligt?” Fast vi hade ändå tur, för det höll upp en stund, nästan halva turen, och sedan avtog t om blåsten något.
Crut visade sig från sin bästa sida: I boxen stod han och gjorde sina berömda grimaser som gör att han ser efterbliven ut. ”Varför gör han så?” undrade de som skulle med ut på turen. När jag sedan skulle sadla, då hade han lagt sig ner och blundade, och tyckte det var väääldigt onödigt att behöva resa sig och stönade högljutt.
Därefter följde jag med de två ryttarna ut i paddocken för att bistå vid uppsittningen. Efter en liten stund hör vi hur Crut skriker det högsta han kan inifrån stallet. (Crut gnäggar inte, han skriker som en gris…) ”Det är bäst jag går in till Crut”, sa jag. Där stod han och hoppade jämfota i boxen, småreste sig och såg allmänt livsfarlig ut.
Men eftersom bara det faktum att jag redan hade trotsat vädrets makter genom att över huvud taget ge mig ut i det här vädret, så kände jag att jag inte orkade bli nervös över hans uppförande också. ”Skärp dig”, sa jag, satte på grimman och gick ut o satt upp.
När vi gick förbi hagen kröp han ihop och riktade baken mot Sony som rusade där inne och hetsade, men jag hade tagit med mig ett litet spö som gjorde susen. Efter det, så gick allting jättebra! 🙂
Hmm… ett litet tillägg bara: Det var liksom inte spöet som gjorde att ”allting gick jättebra sedan”. Jag menade bara att det inte hände några konstigheter mer under turen! 🙂

Det här inlägget postades i Blandat, Blogg, Djur, foto och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Mean, lean power machine…

  1. Antonia skriver:

    Hahah…en liten spö… det tror jag skulle göra susen om fler som skulle få en rapp lite då och då 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.