Vårkänslor

Ett par underbart härliga vårdagar med sol och värme! Käre Pompe har ju gått o sträckt sig (?) på isen och haltat rejält en vecka. Igår masserade jag benet på honom med liniment och han stod så stilla och njöt i solvärmen. När jag sedan släppte ut honom i hagen igen, stod han kvar med huvudet utanför och bara tittade på mig. LÄNGE. Han såg ut som ett frågetecken i ansiktet. Jag var tvungen att gå fram gång på gång och kela lite med honom o han buffade o ”pussades” o hade sig. Jag tror han var mycket nöjd med behandlingen.
Idag gjorde jag om proceduren. Men först var vi ute på en promenad för att se hur det var med hältan. Han gick mycket bättre idag. Så prövade vi att springa lite och han var jättepigg, knyckte på nacken och sprang så glatt ! Det var visserligen inte helt rent, men klart på bättringsvägen och bara det att han VILLE springa var ju positivt.
När min brist på kondis sa stopp och vi gick istället, så började han busa efter en stund. Gick bakom mig och flög fram o puffade mig i ryggen med mulen. Kom upp jämsides o knyckte på nacken. Detta gjorde han om ett par tre gånger och till sist fick han som han ville: Vi sprang en stund till. 🙂
Han får nog vila över helgen, men på måndag hoppas jag kunna rida honom.
Istället har jag ridit Crut ett par gånger och det är så härligt att se hur isen försvinner mer och mer för varje dag – även om snön ligger kvar i skogarna. Nu kan man rida små rundor igen – inte bara fram o tillbaks.

Det här inlägget postades i Blandat, Djur och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Vårkänslor

  1. Siri skriver:

    Låter jätteskönt! …att Pompe blivit bättre och att snön och isen försvinner!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.