HP’s programvara suger

Annars har jag mest ägnat dagen åt att scanna bilder och svära en smula. Det slutade med att jag fick släpa ner min gamla burk från övervåningen och koppla in mig där istället, för glädjande nog hade jag inte avinstallerat allting där. För det är märkligt hur olika det kan vara: Bägge datorerna har XP med SP3 och bägge har precis samma installation. Dessutom är det samma problem med att scanna diabilder eller negativ direkt från HP Scanner-programmet på bägge.
Men på min gamla burk kan man åtminstone scanna via Twain direkt från Photoshop, men av nån mystisk anledning det går inte på den nya datorn. Bara vanlig bild-scanning.
Men det är nog inte meningen att man ska förstå. Trots detta har jag ändå letat efter lösningar på nätet – helt förgäves – hela eftermiddagen och fått lätt huvudvärk på köpet.

Men nu är det i alla fall meningen att det ska bli en bok! Vi är åtminstone 3 stycken som ska sammanställa våra foton av den vackra naturen i Hallands inland och så ska vi väl skriva lite text till också då. Kostnaden för det hela är ännu dolt i mörker. När den skall bli färdig är också ett mysterium. För bara detta att välja ut bilder som man vill ha med, kan ta hur lång tid som helst. Sedan ska man bestämma hur man ska lägga upp det hela, hur mycket text det ska vara och vad det ska stå, storlekar på olika bilder och vems bild som ska få ligga på omslaget osv osv! 🙂
Efter lite titt på nätet, har jag också upptäckt att olika tryckerier vill ha sitt material på olika sätt, så det räckte liksom inte att veta hur de ville ha det där jag tryckte min förra bok! (Och det tryckeriet kan inte komma ifråga av olika anledningar).
Och det är väldigt mycket bestämmelser där vill jag lova. Specifika pdf filer ihop med ICC och CMYK och euroscale coated eller uncoated (hur ska man veta vilket?) och texten på ett sätt och bilder påm ett annat och skickas på olika sätt och hittan och dattan…. Stööön!
Så jag antar att om själva iordningställandet av boken, med layout och text och sånt är avklarat, så tar det lika lång tid att förstå sig på hur de vill ha grejorna tillsänt sig!!
(Och vadå? Om det är trist att läsa om detta, varför går du inte till en roligare sida då?? Detta är så som mitt liv är. Take it or leave it.)
Dessutom är jag inte helt säker på kvaliten på min scanner när det gäller att scanna från dia och negativ. När det gäller att scanna på vanligt vis, så fungerar den alldeles utmärkt, men alla dessa dia jag fick låna hem för att göra digitala saknar skärpa. Det är lite svårt att veta om de har bättre skärpa egentligen, eller om det är min scanner som inte klarar av att dra upp dem så mycket i storlek med bibehållen kvalitet. Jag får göra ett par utskrifter så jag ser hur det blir på papper. Annars får vi väl anlita nån annan med bättre scanner.

Men men… den dagen den sorgen. Nu ska här väljas bilder.

Det här inlägget postades i Blandat, Blogg och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till HP’s programvara suger

  1. Törnebohm skriver:

    Ja det låter som du har en del att göra, bara att önska lycka till med boken.

  2. Baronessan skriver:

    Låter riktigt roligt även om det säkert är en hel del strul med det hela. Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.