Blogg,  Djur,  foto

Nu är det VÅR!

Det har varit en bra dag idag. Det gäller att ta vara på dem, så det har jag gjort. Klockan nio i morse hämtade jag upp M på vägen till stallet. Så åkte vi vi först en avstickare till skogen där vi röjde en ny ridväg!
skog
Fika hade vi med oss, så efter utfört arbete satte vi oss likt skogshuggare på en trave timmer och drack kaffe i solskenet.
Sedan blev det ridning. Efter det, så åkte jag själv och röjde i ordning ytterligare ett ställe, så på söndag ska vi kunna ta en riktig långtur med dessa två nya förbindelselänkar.
tranabovag2
tranabovag3
tranabovag4
tranabo-spegling

Så åkte jag hem och tvättade ett st hästfilt i en balja ute i solen och hängde upp till tork. En maskin med människokläder blev oxå tvättad. Därefter krattades det så det stod härliga till. Körde ju bara bort 13 skottkärror med löv i höstas, så nu skulle resten tas hand om, som legat undanskuffat längs kanterna i vinter. En väldig massa små trevliga blomblad kom fram i ljuset och alla krokusarna är nu i full blom och allt var så vackert så.
krokus
krokus2
krokus1
Tog ut lite krukväxter på verandan och gav dem ny jord och Morris hjälpte till,
morris-blommor
medan Katzy tog hand om inspektionen av trädgården.
katzy-landet
Sedan hade klockan hunnit bli halv sju och magen knorrade över att den inte fått nån mat – bara massa kaffe – så det blev till att gå in.
Imorgon ska det bli MERA sol. Det är fantastiskt!
Ska njuta hela helgen. På måndag ska jag gå bredvid ett par dagar i hemtjänsten, där jag ska jobba som semestervikarie i sommar. Vet inte ännu hur lång tid det blir, men jag hoppas på att de har MYCKET semester innestående!

4 kommentarer

 • Weirdo

  Vår i Sverige är något jag sannerligen saknar! Nog för att det är fint här…men det är nåt visst med den svenska våren….kanske är det för att den efterföljer den oöndligt långa kylan! :o) Hoppas att du har en bra helg!

 • pappa B

  Ja i går ja! Då var det vårväder men nu då? Dimma, dimma, dimma och när man äntligen kommer runt kröken så är det ännu mer dimma. Fast OK, visst tusan går det åt rätt håll.
  Pigg blogg kommer säkert tillbaka igen
  kram

 • Stumpilurv

  Hoppla!
  Ja, vilket härligt vårväder! Det blir bra för mina onda leder att det blir ”högtryck”. Skönt att slippa värken och lapa lite vårsol!
  Vi ska ut till torpet imorgon är det tänkt om inte vägen är helt sönderkörd av skogsmaskinerna.
  Vi har inte sett några krokusar här ännu men snödropparna tittar fram. Hoppas vi får se krokusarna kika fram nu när det ska bli så fint, även nästa vecka ska bli bra sägs det!
  Lycka till i hemtjänsten, de brukar behöva mycket folk!
  Kram

 • Bella

  Och inte ens en gnutta snö! Härligt!!!!

  Ang. mitt jobb så är det inte så spännande som det låter kanske… Sitter nämligen på kontor. Jobbet är en blandning mellan Ekonom/Datatekniker/Turistbranschen. Men kontoret är ju vackert beläget i alla fall- Mitt i Hampton Court Palace!

  Vårkramar!!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.