Blogg,  foto

I solens tecken

Jag tvättade bilen igår. Så det blev lite problematiskt idag när jag skulle iväg till Falkenberg. För inte kan man väl köra med en nytvättad bil!!!??? Då blir den ju smutsig igen!

Men eftersom jag hade planerat att bilverkstaden skulle montera på mina sommardäck idag också, så såg jag mig ingen annan råd än att ta bilen ändå… suck.

Så bar det då iväg, med solbrillor på och kosan styrd åt väster. Ett besök hos den kära arbetsförmedlingen där jag förklarade mig vara en värdelös person som inte fixade att hitta ett jobb som jag klarade av. Efter det smakade det gott med tröstande kaffe och hallonbakelse på kondis!

Kameran hade jag stoppat ner, så en tur till havet och en promenad längs stranden i Olofsbo blev det också.

genom-boj
fyren

Gick till fågelskyddsområdet och där var det många pippiar vill jag lova. Strandskator, måsar och trutar, svanar, långnäbbade saker (Spovar? Snäppor?) och flerfärgade andfåglar och eventuellt ejdrar. Och inte en enda en hade fel på vare sig syn eller hörsel. De som eventuellt var lite ouppmärksamma, varnades snabbt av ett gäng kråkor. ”Människa i antågande!”

skyddat
birds

birds1
birds2

Om jag får ett jobb nån gång så är det första jag ska köpa för min nya lön en ny kamera med zoom-objektiv!

vindpinat
vindpinat2

Sanden låg emellertid stilla och där fanns både spännande spår och häftiga mönster att fota.

tracks2
tracks1
pattern
pattern1
pattern2
pattern3

Sedan blev det dags för frissan och uppdatering av kändisvärldens freaks. Visste ni att Mickey Rourke har 43 par identiska loafers, alla i olika färger! Finns det så många färger? Ett helsidesreportage ägnades åt ”de mest opererade kändisarna” – bl a var ju den sk kattkvinnan med där. Och så var det Mel B från Spice Girls, som äntligen har hittat en ny man med nästan lika stort sexbehov som hon själv!

kvarn

Efter detta behövde jag en förankring i verkligheten, så på hemvägen åkte jag förbi Stafsinge kyrka och mormor och morfars grav.

kyrka
stafsinge

Avslutningsvis, ett par bilder på blygsamma vårtecken från trädgården…

krokus
blom1

Det ska visst bli sol imorgon med och då ska jag och Pompe ut på nya spännande strövtåg. (Igår sprang vi på tre älgar och lyckades undkomma en parkerad cykel innan den anföll…)

En kommentar

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.