Blogg,  Djur,  foto

Dansa med hästar

Allt regn och slask i torsdags gjorde att det blev ÄNNU mer is på vägarna, eftersom det fortfarande är minusgrader på nätterna.
Så det blev en väldigt kort och långsam ridtur igår. När vi kom tillbaks, tänkte jag att ”jag tar och longerar Pompe på voltspåret, så får han springa av sig lite energi!” (Det ligger under tak och är frostfritt.)
Det blev ett oväntat lustigt tilltag och måste sett otroligt komiskt ut för eventuella åskådare! Jag fick nämligen inte hästkraken att lämna mig!! Hur jag än viftade och hade mig, så rörde han bara baken runt runt och höll nosen mot magen på mig. Någonstans under all pannlugg tyckte jag mig se en blick som frågade: ”Ska vi dansa?”
Jag kopplade lös honom helt istället och försökte jaga igång honom, men icke att han lämnade min sida. Jag började gå och han gick tätt bredvid. Jag svängde till vänster och han svängde med. Jag höll upp handen framför, och vi svängde höger. Han med nosen tätt tätt intill. Där gick vi i serpentiner och det kändes som att ha en hund som gick fot. Så fort jag stannade, stannade han.
Det var ju jättegulligt, men inte alls vad jag ville. Fast jag kunde inte låta bli att skratta!
Enda gången det blev lite liv i honom, var när jag ställt mig still vid kanten en lång stund och han till slut tröttnat på denna händelselöshet. Han strosade iväg ett par meter och började skrapa i marken. Nehej du, här ska inte rullas, sa jag och rusade emot honom och lyckades skrämma honom till ett rejält bocksprång med bakhovarna i luften, bara någon decimeter från mig. Men det blev bara två skutt, sedan kom han och ställde sig hos mig igen… (Hoppsan, jag träffade dig väl inte?)

Jag får nog be om hjälp med det här, för det är uppenbart att han inte har startknappen på samma ställe som andra, när det gäller detta! 🙂

09-uteritt6

6 kommentarer

 • annette

  Lilla Pompe, han vill ju ha Dej på ryggen meningslöst att röra på sig annars tycker han nog, söt lite historia tycker jag!

  Kramen på Dej!

  annette

 • Marie

  Hej Laila.

  Tack för fina kommentarer på mina trissar! *glad*

  Vad gäller jobbintervjun så skall jag ha sista intervjun denna veckan. Vi lär vara en två-tre stycken kvar av ett hundratal sökande. Jobbet är ett butikschefsjobb i en bokhandel i Borås. Kan vara jättekul förstås, och jag vill ju såååå himla gärna ha jobb. Men får man ihop affärstider när man är ensam förälder till en 5- och en 7-åring???

  Problem är förstås till för att lösas, och jag har ju faktiskt inte fått jobbet än! :-).

  PS: ”Dansa med vargar” har jag ju hört om och sett på film, så varför inte ”Dansa med häst”? 🙂

  Ha det så jättegott!
  Marie alias Fröken Fröjdh

 • Kvastskatan

  Hahhaha!! Efter att ha vuxit upp alldeles bredvid Danneros travbana så brukar jag i vanliga fall anse att hästskrällen gör sej bäst på smörgåsar. Men Pompe är helt klart ett undantag. Kan bero på att han inte har vett att bete sej som en häst.. *s* Snutte där!

 • Bosse

  Ännu en härlig text om dig och din mysiga pålle. Den fick mig att 🙂

  Jag skickade ett mail till min vän Lena som fyller år i dag. Hon är också en hästtjej, har en skimmel vid namn Ventisca (Snöstorm på spanska). Bifogade länken till ”Dansa med hästar” och vet att hon också kommer att 🙂

  Tack för dina vänliga kommentarer hos mig i dag.

  Allt gott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.