Blandat,  Blogg

Ny utmaning

Jag har fått en ny utmaning av Baronessan. Lyder som följer:

1. Vad ville du bli när du var liten?
När jag var riktigt liten var det väl det klassiska, vill jag minnas: Sjuksköterska. Efter jag fyllt elva, så handlade det mest om hästar. Sådär lite allmänt. I tonåren insåg jag väl att gå och pyssla med hästar gav inte så mycket pengar och för att köpa egna och ha nån form av avel eller så, så krävdes det en massa pengar. Så då ville jag bli tecknare…

2. Vad blev du?
Jag blev faktiskt originaltecknare på annonsbyrå, även om det mest handlade om att montera ihop annonserna, inte så mycket att teckna. Om jag inte varit så strulig och fattat att min magkatarr främst orsakades av mitt leverne och inte av arbetet, så kanske jag skulle ha varit kvar där ännu och tjänat mycket mer än jag gör idag! (Men mina meriter från stenåldern där det handlade om pannå, tuschpenna, klister och kniv är inget värda i dagens mediavärld.) Istället började jag på Posten, för att ha nåt att göra medan jag bestämde mig för vad jag ville göra med resten av mitt liv… Kan ju kännas lite surt med facit hand.

3. Samlar du på något?
Inte i vanlig mening. Men alla webb-art-bilder jag gör och samlar i mappar på datorn, kan nästan räknas dit. Kanske kan jag också räkna med Discworld-böckerna av Terry Pratchett, för jag kan aldrig tänka mig att göra mig av med dem och jag vill absolut ha ALLA! Men jag läser ju dem också, inte bara samlar…

4. Vem skulle du vilja slå på käften, alt. skicka en brevbomb till? Orsak?
Åh, det kan vara många, beroende på om det gäller tillfälliga situationer i mitt privatliv, eller globala idioter som jag anser är farliga för allmänheten. Men jag tror jag snor Baronessans val här; det verkar omfatta allt: ”Orättvisa översittare. Därför att livet görs svårare än behövligt av dessa människor.”

5. Vem skulle du vilja krama? Orsak?
Mamma, för att hon gav mig den bästa av alla barndomar. Min son, för att jag fick/får ha honom som son. Samt en lång kram till min pappa, som jag tyvärr inte har något minne av eftersom han dog när jag var 1½. Jag hade så gärna velat känna honom! Så en kram hade varit en god början.

6. Hur ofta ljuger du?
Jag brukar hålla mig till sanningen. Det skulle bli för komplicerat annars att hålla reda på vad man har sagt. Däremot slipper nog små vita lögner igenom ibland. Men de lögnerna är ju inget som förändrar någon situation åt något håll, utan bara för att inte såra eller irritera någon i onödan – när jag inte kan komma undan med att inte säga något alls. (Typ: ”Smakade maten bra?” Om du redan ätit upp, trots att du inte gillade det något vidare, vad tjänar det då till att säga det? Enda anledningen i så fall, skulle väl vara att förhindra att personen i fråga bjuder på samma maträtt en annan gång!)

7. Vad var det bästa som hände i går?
Igår? Hmmm… Jo! Att det var fredag och att jag efter tio timmar till på nya arbetet kände att visserligen var jag rätt slut, men kanske, kanske att det skulle kunna ordna sig/gå så småningom trots allt!

8. ”Säffle…på vägen till Provence”. Är det en bra slogan?
? Måste erkänna att jag inte förstår frågan!? Slogan för vadå? Att locka turister till Säffle? Är det ett alternativ till ”Se Säffle och sedan dö?” Själv har jag aldrig varit i Säffle. Nej nu ljuger jag visst! Jag har klivit av tåget i Säffle en gång och blivit hämtad i bil för vidare transport till Torsby!

9. Kan du jonglera med tre bollar?
Jag kan inte jonglera alls! Har lyckats nån gång med att få två bollar att studsa mellan en vägg och mina händer 2 – 3 gånger innan de börjar flyga åt alla möjliga håll!

10. Vad är det godaste du har i kylskåpet just nu?
Jag har en burk räkor…? Men annars ska det bli väldigt gott när jag fått tillrett falukorven, paprikan, löken, tomaterna och champinjonerna till en härlig gryta med grädde och tomatsås och kryddor!

11. Vad önskade du dig mest av allt när du var barn?
En egen häst! Det var ju den lättaste frågan av alla här!!

Utmaningen går vidare till Zetterkvasten, Annette, Bella och Lairama. Och är det någon annan som tycker att detta verkar kul så…. ta för er bara.

4 kommentarer

 • annette

  Så kul och fint att läsa lite mer om Dej, gillar det med Dina kramar lite extra, så skönt med den närmaste kretsen som man vill ge kramar.
  Tror inte jag tar den utmaningen, lite som jag känner kommer att bli lite krystade svar, och då är det bättre av avstå!

  Ha en skön lördagskväll!

  Kram //annette

 • Lairama

  Jag har inte läst Amos Oz bok om hur man kännetecknar en fanatiker, men jag beställde den i går så jag har snart läst den 🙂

  Utmaningen är antagen.

  Hoppas du får en bra vecka!

 • Kvastskatan

  Nämen titta.. jag är visst med på utmaningslistan den här gången! Så trevligt. Jag gör mej bra där tycker jag.. *skrattar*

  Tar itu med den så fort andan faller på. Precis som vanligt.. *ler*

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.