Händer i världen

Dubbelmörderskan har fått sin dom och alla verkar nöjda med det. (Såg att hon t.o.m. skrattade och log när hon leddes ut från rättssalen!)
Sedan kan det ju diskuteras huruvida det är rimligt att man får tre gånger så mycket i skadestånd för att sitta oskyldigt dömd än när man mister två barn! (Christer Pettersson och Palme-mordet.)

bussIdag inleddes rättegången mot Pirate Bay. Tre av de åtalade, Fredrik Neij, Peter Sunde och Gottfrid Svartholm, kom i en piratsmyckad buss, kallad S23K, s23ksom under rättegången ska fungera som en uppsamlingsplats för folket kring The Pirate Bay och Piratbyrån.
Åklagare Håkan Roswall visar för rätten hur olika fildelare kan spåras. Sammanlagt handlar det om 20 artisters verk, nio filmer och fyra dataspel. Bland artisterna som olovligt fått se sina verk laddas ned kan Backyard Babies, Joakim Thåström, Amy Diamond och Håkan Hellström nämnas.
Åhörarna får bland annat se att 81 personer vid ett visst tillfälle gjorde filmen ”Den svaga punkten” tillgänglig. Syftet är att styrka punkt två i åtalet: medhjälp till upphovsrättsbrott.
Samtidigt säger röster både i TV och i radio att hur det än går i rättegången, så kommer det knappast att stoppa folk från att ladda ner filer! Denna möjlighet har kommit för att stanna.
Carl Lundströms advokat Stefan Jevinger framhåller att målet handlar om straffrätt – inte upphovsrätt. Att tillhandahålla en tjänst – som kan användas olagligt och lagligt – är inte olagligt, påpekar Jevinger. Även om det gäller fildelning.
Bland åhörarna i rättssalen fanns journalister och bloggare – många med datorer i knät.
På morgonen var det nästan slagsmål om platserna, men efter tre var det väldigt glest mellan raderna.
Rättegången fortsätter imorgon igen och det ska bli intressant att följa.
I Holland är inställningen till fildelning närmast positiv! Där anser de att fildelning t.om. kan vara bra för samhället och fildelning för privat bruk är tillåtet där.

Så kan man läsa att billigt kaffe är farligt. Svenskarna dricker nästan tre och en halv kopp kaffe per invånare och dag.
Laboratoriet Eurofin analyserade koffeinhalten samt halten av de vanligaste tungmetallerna i tolv olika sorters bryggkaffe.
Resultat: lågpriskaffe innehåller ungefär dubbelt så mycket koffein och flera gånger högre halt av nickel än de dyrare och ofta ekologiska kaffesorterna. Mest nickel hade Bremer från Lidl.
De två vanligaste arterna av kaffebönor är robusta och arabica. Skillnaden i koffein beror troligtvis på att de billigare kaffe­sorterna innehåller stor andel robustabönor, som har en hög koffeinhalt. Om nickelhalten också kan härledas till böntypen är svårare att svara på. Den kan bero på allt­ifrån jordmån till vilken typ av gödsling och bekämpningsmedel som används i produktionen.

Jag har absolut för mig att det var något mer viktigt som hänt i världen, men det har totalt fallit ur minnet.

Det här inlägget postades i Blandat, Blogg och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Händer i världen

 1. Stumpilurv skriver:

  Hoppla!
  Ha ha spindlarna kanske inte är riktigt så stora men stora är dom! Det rör sej om sk vargspindlar som kan bli riktigt stora om det vill sej.
  Kan tänka mej att det kan vara ruggigt om man är rädd för dom, själv tycker jag inte att de är så läskiga FAST jag faktiskt blivit biten en gång!

  Ha en bra kväll!

 2. annette skriver:

  Ja, men det är en viktig sak för oss kaffeälskare, dricker som väl inte av de billiga sorterna, men snart kommer det säkert något larm om dessa ocskå, men dricka kafe tänker jag fortsätta med!

  Kramen //annette

 3. Warg skriver:

  Stumpilurv, vargspindeln blir max 15 mm och det är inte en så stor spindel. Grottspindel eller källarspindel som den också kallas är den största spindel vi har här och blir mellan 30 och 50 mm. Den kan bitas rätt ordentligt om det vill sig illa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.