Tack…

… tack tack för alla gulliga kommentarer och tips till mitt förra inlägg. Jag ska försöka ta mig ur Deppträsk snart – men det är lite halkigt på kanterna.
Jag hamnar alltid där efter jag pratat med AF. Blir liksom handlingsförlamad av skräck. (Annat ord för ångest?) Man ska ju meddela sig till dem en gång i månaden och det brukar ta några dagar att hämta sig, så det är väl ungefär som att ha svårartad mens… Man blir däckad några dagar innan man lyckas bli lite stark igen. Sedan är man okej tre veckor innan det är dags för nästa djupdykning.
Men det är nog ingen idé att fråga dem hur DE har tänkt sig det hela. Svaret skulle väl bli att
a) jag ska sälja mitt hus nu med en gång, så jag lätt kan flytta när/om jag får ett arbete i Långtbortistan. (Och får jag inte det så… ja då är läget samma men jag har inget hus längre… Eller om jag får jobb HÄR… lång näsa…)
b) att det inte är deras problem, de följer bara reglerna. Jag kan göra som jag vill, men jag kan inte räkna med a-kassa då…

I förrgår när jag var ute och red så var det 5 cm snö som täckte isen. Men det gjorde det inte mindre halkigt för det minsann. Det var bara det att man inte kunde se var isfläckarna var nånstans. Så vi välte helt enkelt! Fyra tjocka Nordsvenska hästben åkte tvärt åt sidan bara – svisch!! – och så låg han där, och jag med. Det tog cirka en sekund och det var inte mycket man hann tänka där inte. Det tog en sekund till innan han kom på fötter och jag bestämde mig för att leda honom tillbaka (vi var inte så långt från stallet) och försöka rida vägen åt andra hållet istället och det var knappt så jag själv kunde hålla mig på benen. VÄLDIGT halt var det…
Till slut blev det bara 20 minuters skrittande i en hård paddock.
Idag hade det mesta regnat bort och det var riktigt behagligt att rida, jämförelsevis, och vi kunde t om ta en liten galopp på en sträcka.

Nu har jag ätit middag framför TV:n och konståkningen. Eller försökt äta vill säga, för det är svårt när man har så vackra saker i rutan att titta på. Jag blir nämligen väldigt rörd av sådant, strupen tjocknar och hakan darrar och det blir svårt att svälja maten då…
Jag följer inte ett dugg med i tävlingarna, men tittar väldigt gärna bara för att det är så vansinnigt vackert. Snyft… Snacka om lättrörd, men sån är jag!

Det här inlägget postades i Blandat, Blogg, Djur och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Tack…

 1. Törnebohm skriver:

  Jag kollade med explorer och det såg bra ut, kanske din som spökar..*L*

 2. annette skriver:

  Ja, Laila jag förstår hur det känns att ha med AF att göra, inte klokt som det är idag, tvingas lämna hus och hem och flytta till okända trakter, och idag är ju inget jobb säkert även om man flyttar, och troligtvis törs man heller inte säga emot.

  Styrkekramar!!!!

  annette

 3. Stumpilurv skriver:

  Usch ja, inte kul med AF. Grynboll har dom i hasorna och fixar han inte fram ett arbetsgivarintyg inom en vecka är det bye-bye. Arbetsgivaren i sin tur kommer inte in i databasen så han kan få dom!
  Man kan hålla sej för skratt…

 4. Baronessan skriver:

  Jag har hört (från en icke säker källa) att AF har tagit över efter Gestapo…

 5. Buzan skriver:

  Been there, than that och har en ful t-shirt som bevis 🙂
  Jag behövde inte sälja nåt hus, men tvingades flytta. Varpå 4 veckor efter att jag installerat mig i ett rum i Nacka säger de på AF att jag ska gå en af-kurs i BORLÄNGE. Jag sa att jag har ingen bostad där längre utan nu r jag ju in sthlm. Och? Tyckte AF, infinn dig här eller bli utan a-kassa. Så jag fick packa ihop mina saker och flytta igen, flytta två gånger på 1 mnad.. det har man verkligen åd med när man går på a-kassa. Men det är af i ett nötskal.

  Fast eftersom jag ville hem till Stockholm så flyttade jag dit igen sen. Men läget var tufft då jag varken hade bostad eller jobb.. men det löste sig och jag kan säga att det är jätteskönt att inte längre behöva ha med af att göra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.