Nu jävlar…

Nu ska det väl bli nån jäkla ordning på mig!? Så fort jag får min lilla tingest i brevlådan, börjar jag!
Vadå? Jo, efter ett tips någonstans – har glömt var – har jag nu anmält mitt medlemsskap till Motiomera där jag även köpt/beställt en stegräknare!
Ja, jag vet. Jag är trögstartad. Detta fenomen är ingen nyhet. Men jag trodde aldrig att JAG skulle köpa en sådan. Men kanske kan det sporra mig till dagliga promenader, eller i varje fall flera gånger i veckan? För man vill ju kunna rapportera in sina steg. Mitt första delmål är Varberg. Kanske jag kan gå ända till Göteborg så småningom?

Det finns en fiffig karta upplagd på sidan där man kan se hur långt man har gått och hur långt man har kvar till sitt mål. Så nu ska jag vakta över brevlådan som en hök. För utan stegräknare, inga promenader! 🙂

Det här inlägget postades i Blandat, Blogg och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Nu jävlar…

 1. Bitte skriver:

  Stegräknare är en fantastisk motivator! Skaffade en värstingmodell i samband med hundinköpet. Det gjorde att Disa var den mest välrastade hunden söder om Dalälven 🙂
  Nu har maken lånat min räknare i flera veckor. Effekten av det är att jag går mindre. Minnesanteckning: köpa stegräknare till maken i julklapp…

 2. Baronessan skriver:

  Jaså, är det det som behövs för att få ändan ur? Jag är skeptisk. Det kan bli en till grej som ligger här och skräpar och ger mig dåligt samvete. (Liksom trappmaskinen och träningscykeln)
  Undrar förresten om man kan trampa och blogga samtidigt – det vore en grej!

 3. annette skriver:

  Tror det en bra idé, har stegräknare men behöver lite motivation för att ge mej ut efter jobbet, men det vore ju tidsmässigt bra som baronnessan säger att kunna motioner och blogga samtidigt;)

  Skall gå in på sidan och titta!

  Ha nu en skön start på första Advent!

  Kramen //annette

 4. Laila Norman skriver:

  Man kan ha den på sig hela dagen på arbetet också, för beroende på vad man har för jobb, så kan det hända att man går mer än vad man tror under dagen! 🙂 Och det kan ju alltid muntra upp, istället för att börja på noll när man ska ta den där promenaden.

  Baronessan: Jo det ska nog gå bra. Du byter bara ut datorstolen mot cykeln och sedan är det bara lite övning tills du fått synkroniserat fingrarna med fötterna – så kan du skriva och trampa i takt sedan!

 5. Baronessan skriver:

  Ska träna på det där! Men jag har ett stort hus och jag glömmer hela tiden var jag har mina saker så det blir mycket spring. Kanske har många steg att räkna bara här hemma…

 6. Laila skriver:

  Baronessan: Precis vad jag själv också har räknat med (mycket spring efter saker i huset…) 🙂

 7. lallex plallex skriver:

  Hej hej! Nu har jag kikat runt på din fina sida. Lägger upp den på min sida också – om jag lyckas…

  Stegräknare är fantastiskt bra. Om de funkar vill säga. Blir så fruktansvärt sur när jag gått jättemycket och när stegen inte registrerats. Det känns som om jag ”gått i onödan”! Hahaha. Man kan ju fundera över varför jag går – om det är för att må bra eller för att få ett prestationsbevis. Utan konkret belöning får betygssuckern i mig ingen motivation… Saknar min gamla pålitliga stegräknare som försvann bland trattkantareller och mossa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.