Ett äpple om dagen…

Upp stiga orden, tanken stilla står.
Ord utan tanke, aldrig himlen når.
(Shakespeare)

Ner faller äpplen, äpplen marken når.
Äpplen utan omsorg, aldrig magen når.
(Laila Norman)

De äpplen som nu hänger kvar i trädet, lämnar jag till fåglarna. De hade förresten redan börjat äta av dem. Har frusit in bitar, lagom att använda till kommande äpplepajer, kokat 10 burkar med äpplemos, gett bort en påse till grannarna och en till mamma och har ändå en full skål kvar att ätas som de är. Det känns bra.
Av bloggandet igår blev intet. Lagom efter att jag suttit en stund och läst andras bloggar, så kom åskovädret. Det var inget litet sådant heller. Först öppnade sig himlen och det övergick från ett vanligt ösregn till att bli ett skyfall som hotade att spränga taket. Sedan började det smälla och blixtra. Väldigt högt, väldigt nära och väldigt plötsligt! Jag fick skyndat mig att koppla ur datorn och dra ur jacket. Sedan gick även strömmen. Så var det med de kablarna, som de grävde ner för något år sedan eller så! Fast den var ju bara borta någon timme, så man ska väl inte klaga. Men när den kom tillbaka, hade jag redan burit upp en massa stearinljus till sovrummet och tagit boken med mig och krupit ner. Så varför ändra på det konceptet. Har nu börjat på Eremitkräftorna; boken som följer efter Berlinerpopplarna av Anne B Ragde.

Det är märkligt. Efter att hela augusti och halva september regnat bort, så kom Leigh från Australien och under två veckor hade vi det mest perfekta höstvädret och inte en droppe regn föll. Dagen efter hon for hem, så började eländet igen. Non stop. Så nu är det bevisat: Det är i Australien det är, det fina vädret. Ifall nån nu inte redan visste det. Och det är min väninna som har hand om det.
Det är också klarlagt att de har lika stora elkostnader för air-condition som vi har för värme per år. Det är också nästan lika dyrt med el där som här.

Är det inte det ena så är det det andra, sa flickan som blödde näsblod…

Det här inlägget postades i Blandat, Blogg, gnäll, Poetiskt och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Ett äpple om dagen…

 1. Pernilla skriver:

  Det stora äpplet verkar sväva. Gör det det naturligt, eller har du fotoshoppat det?

 2. Laila Norman skriver:

  Shit… är det lite bättre såhär??? 🙂

 3. Pernilla skriver:

  Det förra var fräckare.

 4. Laila Norman skriver:

  Det var då själva… ja men nu är det såhär. Fram för ”naturlighet”. Som Eva sa till Adam…
  🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.