Blandat,  Blogg,  Musik

Åldersnoja?

Det blev en ridtur i regn trots allt. Men jag slapp Helosan-salvan! Kom på att jag kunde använda mig av en av Apotekets förnämliga varor och placera det långt bak i trosan (vill ni verkligen veta det här?) och ’voila’, en liten ryggradsdämpare var på plats. Ja alltså inte min ryggrad då, utan hästens.

Sitter här och funderar i den regniga eftermiddagen och kom på att det här med uppfattning av ålder är ju något som ändras i takt med tiden. Jag menar; när man var liten så var ju 30 lastgammalt. När man själv närmade sig typ 29, så verkade 30 inte så farligt, men 40-åringar var ju patetiska. (Tänk bara på vad man själv tyckte när föräldrarna kom och försökte sig på några käcka danssteg till popmusiken, när man hade kompisar hemma! Guuuud så pinsamt!)
Fyllda 40 insåg man att man fortfarande hade mycket kvar att ge och rynkorna hade inte riktigt tagit befälet ännu, men 50!!! Femtioåringar är gamla varelser som inte hänger med alls, är rädda för allt som är nytt, mest gillar att skvallra och dricka kaffe med sju sorters kakor och kanske är de till och med mor/farföräldrar! Huga!
Nu har jag passerat femtio, känner mig fortfarande lika omogen och ung som när jag var 30, även om själva kroppen inte verkar hålla med riktigt. (Det kommer ofrivilliga stönande ur mig när jag ska böja mig eller resa mig från knästående och OM man nu skulle befinna sig i marknivå med näsan för att t ex knyta skosnören, så är det bra att kolla om det är något mer man kan uträtta där nere, när man ändå är där..) Nej nu grunnar jag på 60 och tänker att ”jaa, jag vet många sextioåringar som är hur pigga och ungdomliga som helst!”
Fast – hur länge kan man egentligen hålla på så här egentligen? Men man kanske gör det hela tiden ända tills man lägger näsan i vädret? Min mamma som är 78 sa en gång ”när jag är 90, kanske jag inte orkar med huset längre…” Inte en tanke på att hon kanske inte skulle vara här längre då. Och det är ju jättebra, men man undrar ju. Förhoppningsvis är det så, att så länge man känner sig pigg och levande så tillåter man sig fortfarande att tänka tio år framåt!
Så nu sitter jag här och studsar till nedanstående lilla sång och känner mig jävligt levande! 🙂
[audio:http://blogg.lailanorman.se/wp-content/uploads/2008/08/backyard-babies-the-mess-age.mp3]

9 kommentarer

 • Ann

  Ha ha du verkar lika galen som jag…och musik som får en att vilja hoppa o studsa det är livsglädje det…oavsett vilken ålder man har

 • annette

  Skrattar högt för mej själv när jag läser detta, är precis likadan, vet inte ibland hur gammal jag är, håller bara reda på när jag fyller jämt och måste gömma mej;)
  Har aldrig förstått detta med ålder,har också passerat 50 med råge, men nu tänker jag inte så mycket på detta med att nästa gång det är jämt så är det 60, mår jag bara bra så kommer jag nog att vara likadan då som när jag tjugo. (förutom rynkorna förstås)

  Kramelikram //annette

 • annette

  Den går in automatiskt, har ändrat nu hoppas det skall fungera nu, vet inte när det felet uppstod för jag har kopierat av adressen och klistrat in!

  Sorry!

  Kramen //annette

 • Kvastskatan

  Nämen.. har jag oxå hamnat i nåt spamfilter tro.. Eller försvann jag bara så där ändå?? Nog för att det var ganska sent när jag skrev. Så pass sent att det nog var ganska tidigt t.o.m.. men skrev gjorde jag! Ändå finns inte ett spår av det idag? Märkligt.

  Jaja. Berättade om min mormor som inte heller har några som helst ålderbegrepp kvar i kroppen sin. När hon opererades höften för inte så länge sen.. vägrade hon kategoriskt använda sej av rullatorn dom skickade med henne hem.

  – Såna är ju bara för gamla KÄRRINGAR! sa hon??

  Å det kom från tanten som fyller 80 år nästa år.. hahaha!!

  Så. Då ska vi se om jag får denna kommentar att fastna då. Wish me luck?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.